ЦРНОГОРЦИ ПОДНОСЕ ПРИЈАВУ ЗБОГ ИСТИЦАЊА АЛБАНСКЕ ЗАСТАВЕ :: Semberija INFO ::

 

ЦРНОГОРЦИ ПОДНОСЕ ПРИЈАВУ ЗБОГ ИСТИЦАЊА АЛБАНСКЕ ЗАСТАВЕ


Foto: Pixabay/RAS Srbija
Црногорско Министарство културе поднијеће пријаву против организатора скупа на Цијевни, током којег је истицана застава Албаније, без националне заставе Црне Горе.

Манифестацију, одржану у четвртак у мјесту Тргаја, на ријеци Цијевни, на којој су се махом окупили житељи Малесије, али и значајан број људи из дијаспоре, обиљежило је вијорење албанске заставе, наводи РТЦГ додајући да је био присутан и лидер покрета Самоопредељење са КиМ Аљбин Курти.
 
Поводом овог догађаја, црногорско Министарство кутуре поручило је да ће реаговати у складу са законом.

– Како је на том скупу био истакнут симбол сусједне државе без националне заставе Црне Горе, у вези са поменутим случајем поднијећемо пред надлежним органима пријаву против организатора. Истичемо још једном да манифестације културе не смију да буду параван за било какав национализам, нити за кршење норми које су јасно дефинисане позитивно правним прописима Црне Горе – наводи министарство.

У министарству, на чијем челу је Александар Богдановић, напомињу да је мултиконфесионални и међуетнички склад једно од темељних богатстава црногорског друштва.

– Уважавајући права свих грађана Црне Горе да нхегују свој културни и национални идентитет, овим путем још једном указујемо на нужност поштовања важећих законских одредби, како би у будућности сличне реакције биле избјегнуте. Јер закони Црне Горе морају бити једнаки за све њене грађане – поручује Министарство културе.

(српскаинфо.цом)