ПРОНАЂЕН КАМИОН ПУН ЗАПЛИЈЕЊЕНИХ ЦИГАРЕТА ВРИЈЕДНИХ МИЛИОН ЕВРА :: Semberija INFO ::

 

ПРОНАЂЕН КАМИОН ПУН ЗАПЛИЈЕЊЕНИХ ЦИГАРЕТА ВРИЈЕДНИХ МИЛИОН ЕВРА


Foto: Ilustracija
Предсједник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић саопштио је да је пронађен камион пун заплијењених цигарета које су биле намијењене за уништавање у Никшићу. Ухапшен службеник Управе царина.

Претходно је Специјално тужилаштво саопштило да постоји сумња да су поједини службеници Управе прихода и царина одвезли камион пун цигарета чија је вриједност око милион евра.

"Нема шале са државом. Узвраћамо ударац. Поздрављамо брзу реакцију надлежних у наставку сузбијања кријумчарења нелегалних цигарета. Обећали смо и урадили: борба против криминала без пардона", поручио је Абазовић.

Према сазнањима портала РТЦГ, ухапшен је и службеник Управе прихода и царина због сумње да је умијешан у крађу тих цигарета, наводи РТС.

Половином ове године објављено је да је Управа прихода и царина организовала у никшићкој приватној фабрици "Јаворак" паљење веће количине заплијењених цигарета пред комисијом, коју је именовао Раде Милошевић. 

Директор Управе прихода и царина Раде Милошевић дао је изјаву у полицији. Милошевић је саопштио да није приведен нити ухапшен у синоћној акцији Специјалног државног тужилаштва у Никшићу, већ да се одазвао позиву полиције у својству грађанина и пружио сву потребну документацију која је од њега тражена на увид надлежним органима.

(Независне)