ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ВОЈВОДИНЕ: ТУРИЗАМ ЧИНЕ ЉУДИ :: Semberija INFO ::

 

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ВОЈВОДИНЕ: ТУРИЗАМ ЧИНЕ ЉУДИ


Скоро да је немогуће замислити иједну важнију привредну манифестацију у Бијељини без неуморних туристичких радника из Војводине. Након Међународног сајма туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2022“ који се у мају одржао у нашем граду, Туристичка организација Војводине представила се и на 20. Међународном сајму пољопривреде, лова, риболова и екологије „Интерагро 2022“. Њихов штанд је био незаобилазна дестинација бројних посјетилаца који су путем квалитетно израђеног промотивног материјала могли пронаћи хиљаду и један разлог за посјету некој од бројних туристичких дестинација у Војводини. 



- На простору Војводине се током године организује преко 1200 различитих манифестација које су нам веома важне са аспекта туризма. Ове године, Нови Сад је проглашен Европском престоницом културе што је допринијело значајном расту броја страних туриста који су током ове године посјетили највећи град Војводине. Трудимо се да будемо добри домаћини како би нам се гости вратили и сљедећих година. До сада је предпандемијска, 2019. година била рекордна по броју посјетилаца међутим, на основу података које смо добили од званичних институција, Војводину је за првих седам мјесеци ове године посјетио скоро исти број гостију као и 2019. године. Радује нас обарање рекорда, јер заиста много радимо на промовисању туристичких потенцијала Војводине“, рекла је за „Семберија ИНФО“ Наташа Павловић, директорица Туристичке организације Војводине.

Туристички радници из Војводине годинама учествују у европским пројектима прекограничне сарадње. На том пољу су постигли веома богато искуство које им помаже да унаприједе своју понуду. Управо из сусједних земаља им и пристиже највећи број туриста. Прошле, 2021. године Босна и Херцеговина је била прва по броју својих туриста који су посјетили Војводину.

- Веома смо задовољни сарадњом са Туристичком организацијом Града Бијељина. Овај посао је такав да непрестано учимо једни од других. Наша Туристичка организација, као неки старији брат стоји на располагању нашим колегама из Бијељине како бисмо нашим савјетима и искуством помогли развој туризма у Семберији“, рекла је директорица Павловић.


Семберија инфо - И. Гутић