ТИЈЕЛО СТАРИЦЕ КОЈА ЈЕ НЕСТАЛА ПРИЈЕ 11 ГОДИНА ПРОНАЂЕНО У БУНАРУ ЊЕНОГ КОМШИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ТИЈЕЛО СТАРИЦЕ КОЈА ЈЕ НЕСТАЛА ПРИЈЕ 11 ГОДИНА ПРОНАЂЕНО У БУНАРУ ЊЕНОГ КОМШИЈЕ


Foto: Ilustracija
Хрватска полиција ријешила је случај нестака жене стар 11 година. Откривено је да је старица убијена, а тијело замотано у тепих и бачено у бунар.
 
За убиство се сумњичи њен први комшија, који се након пријаве нестанка са породицом уселио у њен стан.
 
Наиме, у октобру 2011. године, тада 76-годишња пензионерка Славојка Сенишин, нестала је под непознатим околностима на подручју заграбечког насеља Трешњевка, гдје је и живјела и имала стан. Скоро тачно 11 година касније, мистерија њеног нестанка откриће невјероватан злочин који би могао ући у анале хрватске криминалистике.
 
Како незванично сазнаје Јутарњи лист, након дуготрајне и врло захтјевне истраге, криминалисти загребачке полиције данас су поднијели пријаву за убиство Славојке Сенишин и ухапсили особу коју сумњиче за тај злочин.
 
Наводно је ријеч о њеном првом комшији који се, врло брзо након нестанка пензионерке, са својом породицом уселио у њен стан и од тада тамо живе.
 
Јутарњи преноси да су наводни убица и његова жртва годинама живјели у кући која је имала два стана. Међутим, након нестанка, наводни убица, који је у стану живио са супругом, двоје дјеце и оцем, једноставно се "проширио" и на стан нестале Сенишин.
 
То је учинио, како наводно стоји у земљишним књигама, на темељу Уговора о купопродаји који је показао суду, и у којем је навео да је 2005. године, дакле пет година прије њеног нестанка, од Сенишин купио стан.
 
На основу тог Уговора, за који полиција сумња да је фалсификован, наводни убица је 2016. затражио укњижбу на стану нестале жене. Међутим, фактичко преузимање стана, тврде комшије, догодило се скоро одмах након њеног мистериозног нестанка.
 
"Она је само нестала, а људима је било чудно да је он заузео читаву кућу, односно да се проширио на њен стан, премда њих двоје нису били у добрим односима", рекли су за Јутарњи комшије.
 
Новинари су данас у кући затекли старијег мушкарца који је отац осумњченог који није желио да даје изјаве.
 
Из полиције је саопштено да се сумња да је засад неутврђеног дана, у периоду од 12. октобра до 5. новембра 2011. године, на неутврђен начин, из користољубља, а с циљем противправног присвајања некретнине односно стана оштећене, највјероватније на адреси становања, усмртио оштећену особу посебно рањиву због њене старосне доби".
 
"Потом је тијело замотао у тепих, превезао га на адресу на ширем подручју Загребачке жупаније гдје посједује викенд кућу. Замотано тијело бацио је у бунар који се налазио у дворишту викенд куће, бунар затрпао грађевинским отпадом и земљом, а окно бунара макнуо и премјестио испред викенд куће, како би прикрио мјесто где се налазио бунар", истиче се у саопштењу.
 
Будући да првобитно нису постојала сазнања да је оштећена жртва кривичног дела, чланови породице су 2011. године пријавили њен нестанак, док проведеним криминалистичким истраживањем није утврђено гдје се оштећена налази.
 
"Након пет година од пријаве нестанка, осумњичени је с циљем противправног присвајања стана оштећене, фалсификовао и оверио документацију о куповини стана, а са којом је присвојио некретнину оштећене у заједничкој стамбеној згради. Током спровођења свеобухватног криминалистичког истраживања полицијски службеници су у протекле двије године дошли до нових сазнања да се осумњичени 63-годишњак може довести у везу као могући починилац наведених кривичних дјела, након чега су наставили са започетим интензивним криминалистичким истраживањем", истичу у полицији.
 
Додају да је дат налог за претрагу имања осумњиченог, те је прекопано двориште и пронађен бунар који је осумњичени раније затрпао, како би прикрио мјесто гдје је бацио тијело оштећене.
 
"Уназад два дана спроведено је ископавање бунара, гдје је јуче, 22. септембра, на дубини од седам метара, пронађено тијело за које се сумња да је тијело оштећене. Темељем налога Жупанијског суда у Загребу тијело је ексхумирано и превезено на Завод за судску медицину и криминалистику ради обдукције. Након довршеног криминалистичког истраживања полицијски службеници предали су осумњиченог 63-годишњака притворском надзорнику док су кривичну пријаву поднијели Жупанијском државном тужилаштву у Загребу", стоји у саопштењу полиције.

(Глас Српске)