ХРВАТСКА: УХАПШЕН БИВШИ МИНИСТАР АКТУЕЛНЕ ВЛАДЕ :: Semberija INFO ::

 

ХРВАТСКА: УХАПШЕН БИВШИ МИНИСТАР АКТУЕЛНЕ ВЛАДЕ


Хрватска полиција ухапсила је Томислава Толушића, бившег министра пољопривреде актуелне владе. Ухапшен је и један функционер Министарства пољопривреде.

Томислав Толушић, који је био и потпредсједник владе Андреја Пленковића, ухапшен је у Вировитици по налогу Канцеларије европског јавног тужилаштва (ЕППО), која истражује винарију бившег министра, пише портал Индекс.
 
Други ухапшени је функционер Министарства пољопривреде.

МУП је саопштио да по налогу Канцеларије европског јавног тужилаштва у Хрватској спроводе криминалистичко истраживање због сумње на кривично дјело из домена привредног криминала (субвенцијска превара, злоупотреба положаја и подстицање на злоупотребу положаја).
 
ЕППО је потврдио да су ухапшене двије особе. Кажу да у сарадњи са хрватским Полицијским националним уредом за сузбијање корупције и организираног криминалитета данас спроводе хитне доказне радње.

Наведене радње односе се на двије особе због сумње на почињење субвенцијске преваре и злоупотребе положаја и овлашћења везано уз два тендера у винском сектору, које је расписала хрватска Агенција за плаћање у пољопривреди, рибарству и руралном развоју.
 
Тендере је, додају, суфинансирала Европска унија.
 
ЕППО ће након испитивања осумњичених донијети одлуку о даљем поступању у предметном случају, о чему ће јавног бити благовремено обавијештена.

(rtrs – rts)