Језива претња послата школама у Београду је копија поруке масовног убице из Перма :: Semberija INFO ::

 

Језива претња послата школама у Београду је копија поруке масовног убице из Перма


Фото - Информер
На друштвеним мрежама појавила се порука која је јуче послата школама и другим институцијама уз претњу да је постављена бомба. Испоставило се да је порука много злокобнија него што се чинило у први мах.

У питању није било „ауторско дело“ дојављивача, већ копија манифеста масовног убице из школе у Перму, у Русији који је прошле године убио осам и ранио 19 студената Државног универзитета. Нападач Тимур Бекмансуров на друштвеним мрежама је најавио напад језивом поруком:
„Мрзимо себе, али желимо да повредимо свакога ко нам се нађе на путу. Осећај да је све око себе само сан нас не напушта. Не видимо разлога да пишемо нешто друго. На крају, можемо рећи да нисмо први и далеко од последњих. Убијаће вас аутомобилима, бомбама, ножевима, свиме што вам дође под руку. Олош попут нас унишиће све око себе“, написао је масовни убица у манифесту чији су садржај објавили и руски медији.

Забрињавајуће је што се неко потрудио да дословце преведе ову најаву покоља, што је претњама које су јуче стигле на адресе београдских школа дало посебну тежину.Чињеница да је употребљен баш овај манифест, који је претходио злочину који се догодио у Перму, опет на неки начин указује да је талас о лажним дојавама везан за напад Русије на Украјину и актуелни, неутрални став који је Србија по том питању заузела. Талас дојава је и кренуо са ометањем летова на линијама Београд - Москва и Београд - Санкт Петерсбург.

Као што је Nova.rs писала, дојаве о анонимним бомбама у овом случају третирају се као тероризам и истрагу води Тужилаштво за организовани криминал коме ће асистирати Тужилаштво за високотехнолошки криминал. Јуче је настава у више од 100 основних и средњих београдских школа била прекинута због дојава о бомбама, па су су те обреазовне установе евакуисане док их није прегледала Контрадиверзиона екипа МУП Србије. Сличне дојаве су упућене и на адресу Београдског водовода, а било је претњи да су експлозивне направе постављене испод мостова у српској престоници.

Nova.rs