УЗОР ПАРТИЈЕ УЈЕДИЊЕНИХ ПЕНЗИОНЕРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЈЕ ПОЛИТИКА ПУПС-А И РУКОВОДСТВА СРБИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

УЗОР ПАРТИЈЕ УЈЕДИЊЕНИХ ПЕНЗИОНЕРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЈЕ ПОЛИТИКА ПУПС-А И РУКОВОДСТВА СРБИЈЕ


Foto
Предсједница Партије уједињених пензионера Републике Српске (ПУП РС) Винка Пушоња присуствовала је свечаној сједници, уприличеној поводом 17. годишњице од оснивања Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС). Свечана сједница одржана је 12. маја 2022. године у Београду, након изборне Скупштине ПУПС-а на којој је за предсједника партије изабран Милан Кркобабић, коме су делегати из свих 119 градских и општинских одбора поклонили пуно повјерење.


 
- Част ми је што међу првима могу да честитам господину Милану Кркобабићу на поновном избору на мјесто предсједника државотворне и јединствене партије у Републици Србији „ПУПС - солидарност и правда“. ПУПС је нама у Републици Српској био и остао узор како једна партија треба да се бори за побољшање социјалног и економског положаја пензионера, а сада и пољопривредника и радника. Наш стратешки циљ је да остваримо оно што је ПУПС већ успио на политичкој и јавној сцени Србије, прије свега мислимо на јединство са удружењима пензионера. Борићемо се да постигнемо такву политичку моћ да можемо, као и ПУПС, да обезбиједимо 13. пензију за наше пензионере, бесплатан превоз за старије од 65 година и препород нашег села. Подршка предсједника Александра Вучића залагању ПУПС-а да пензије прате раст плата у јавном сектору велико је признање њиховој политици, али и мотивација за политику ПУП-а у Републици Српској, који се угледа на ПУПС - истакла је предсједница Партије уједињених пензионера Републике Српске Винка Пушоња.


 
На скупштини ПУПС-а усаглашено је да ова партија званично у свом фокусу има, поред пензионера, и пољопривреднике и пролетере, па је, у складу са тиме, њен нови пун назив: „Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера - солидарност и правда“, односно скраћени назив јој је: „ПУПС - солидарност и правда“.


 
- ПУПС расте и развија се. Уз пензионере ту су и пољопривредници и пролетери Србије. Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера чврсто држи у својим рукама барјак солидарности и правде. Чувамо, штитимо и бранимо  основни вриједносни став „три П - пензије прате плате“, то је наша тековина - изјавио је предсједник ПУПС-а Милан Кркобабић.


 
Предсједник Републике Србије Александар Вучић нагласио је да у Милану Кркобабићу и ПУПС-у има поуздане сараднике и људе који знају и умију да дају прави допринос увијек када је потребно да се заштите национални и државни интереси.


 
- Пензионери су увијек најодговорнији дио друштва. Они живе са својом државом, они разумију своју државу и све њене проблеме. Знам колико волите своју земљу и да можете да разумијете чак и неке тешке мјере, као што смо имали 2014. године. Наш заједнички циљ је да сачувамо мир и стабилност наше земље и да покажемо да имамо морала и душе да сачувамо наше традиционалне пријатеље, али и да идемо напријед и да размишљамо о томе како да градимо нове путеве, пруге, болнице и цијелу Србију, као и веће плате и пензије - додао је предсједник Србије Александар Вучић.


 
Свечаној сједници присуствовали су и предсједник Радничке партије Црне Горе Максим Вучинић и Александар Ђурђев, предсједник Српске лиге - коалиционог партнера ПУПС-а.