НОВЕ ОДЛУКЕ КРИЗНОГ ШТАБА СРБИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

НОВЕ ОДЛУКЕ КРИЗНОГ ШТАБА СРБИЈЕ


Foto: Tanjug

Број грађана позитивних на корона вирус све је већи и већи, а епидемиолошка ситуација у земљи изразито је тешка и ванредна, изјавио је данас након сједнице Кризног штаба покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и апеловао на све да поштују важеће мјере.

Гојковић је пренио да је Кризни штаб одлучио да се трајање карантина за заражене смањи са 10 на седам дана, због лакшег облика обољења, а како би се грађани што пре вратили на посао.

Такође, одлучено је да се време између друге и треће дозе вакцине смањи на три мјесеца.

Гојковић је рекао и да омикрон сој доминира у Србији и да је договорено смањење цијена тестова на сопствени захтјев, па ће пи-си-ар тестови умјесто 9.000 коштати 6.000 динара, а антигенски умјесто 3.500 – 1.800 динара.

Када је ријеч о другом полугодишту у школама, Гојковић је рекао да од понедјељка ученици основних школа у Војводини настављају наставу непосредно, док војвођански средњошколци крећу на комбиновани вид наставе.
О почетку другог полугодишта у школама у централној Србији одлучиваће се у уторак, а Гојковић каже да су најближи рјешењу по узору на Војводину.

Додао је да је у том случају проблем и регистрована појава грипа, којег није било прошле године.
Гојковић је истакао и да омикрон сој доминира у Србији.
 
(Танјуг)