ПОЛИЦИЈА ОД КФОР-А ПРЕУЗЕЛА ПРАЋЕЊЕ ПРОЦЕДУРЕ ПРИМЈЕНЕ НАЉЕПНИЦА :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈА ОД КФОР-А ПРЕУЗЕЛА ПРАЋЕЊЕ ПРОЦЕДУРЕ ПРИМЈЕНЕ НАЉЕПНИЦА


КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Косовска полиција преузела је у потпуности праћење процедуре примјене лијепљења налепница на таблице возила, пошто је јутрос у осам часова окончан период од двије недјеље колико је КФОР контролисао примјену договора у Бриселу о таблицама на административним прелазима Брњак и Јариње.

КФОР ће ипак, и у наредном периоду преко Тима за праћење кроз патроле надгледати имплементацију споразума на терену.

Наљепнице постоје у двије величине, а постављени су постери са објашњењем како се користе.

Према процедури о примјени наљепница, возач изађе из аутомобила и прелијепи таблицу, што контролише полиција.
Командант КФОР-а Федерико Федеричи, током чијег мандата је постигнут споразум, рекао је за Танјуг, да је са задовољством прихватио бриселски споразум између Београда и Приштине о таблицама.

- Могу рећи да је Кфор одиграо важну улогу током ове кризе. Имао је блиску сарадњу са Мирославом Лајчаком, ЕУ, и природно, током саме кризе, ја лично, а и људи на локалном нивоу - успјели смо да одржимо контакт са свим институцијама - полицијом, али и градоначелницима општина на сјеверу. Главни циљ, наглашавам, био је да покушамо да смиримо ситуацију, да буде што је могуће мирнија, и да избјегнемо ескалацију тензија - рекао је Федеричи.

Предвиђено је да овај споразум, који су постигли представници Београда и Приштине, траје наредних шест мјесеци, до када се очекује проналажење трајног рјешења.

(ТАЊУГ)