Преминула Мира Марковић :: Semberija INFO ::

 

Преминула Мира Марковић


Супруга некадашњег југословенског предсједника Слободана Милошевића, Мира Марковић преминула је данас у Русији, преносе медији широм региона. Мира Марковић била је у тешком здравственом стању и према информацијама из медија, била је у болници у Сочију. Међутим, о смрти удовице Слободана Милошевића још увијек нема званичне потврде.

Мира је имала четири операције, а након посљедње су јој угрожене виталне функције и лекари нису жељели да дају прогнозе у вези са опоравком.

"Мира је имала четири операције, а након посљедње је дошло до одређених компликација и пада имуног система. Љекари су због тога забринути и када се узму у обзир њене године, нису желели да дају прогнозе по питању опоравка", навео је извор из Сочија.

Подсјећања ради, Апелациони суд у Београду недавно је укинуо пресуду којом је Мира Марковић осуђена на годину дана затвора због злоупотребе службеног положаја при дођели државних станова и наложено је да се суђење понови и да се у новом поступку отклоне повреде на које је указао.

Пресуда којом је осуђена на годину дана затвора донијета је у јуну 2018. године, 15 година након покретања поступка и суђено јој је у одсуству, с обзиром на то да живи у Москви.

Србија је 2005. године расписала потјерницу за Миром Марковић која је још на снази, што значи да би она чим би крочила на тло Србије била ухапшена. У међувремену, Марковићева у Русији уживала статус политичке избјеглице и због тога тамо није могла бити ухапшена по потјерници српског Интерпола.

Извор: Независне новине/Инфо Бијељина