Михајловић: На летовање преко новог асфалта коридора 10 и 11 :: Semberija INFO ::

 

Михајловић: На летовање преко новог асфалта коридора 10 и 11

Београд -- Већ крајем априла ауто-пут кроз Грделицу биће спреман за пуштање у рад, најавила је министарка грађевинарства Зорана Михајловић.

Она је додала и да ће 103 километра Коридора 11, између Обреновца и Прељине, бити у функцији пре лета.
Михајловићева је рекла је да је асфалтирано најтеже градилиште у Европи - ауто-пут у Грделичкој клисури, дужине 26,3 километра.

"Пут кроз Грделичку клисуру је сада асфалтиран и већ крајем априла она може да буде пуштена у рад", рекла је Михајловићева у Дневнику РТС-а.

Истиче да се значај Коридора 10 види по броју аутомобила који кроз њега пролазе.

"Године 2014. имали смо 34 милиона аутомобила, углавном су нас заобилазили и одлазили другим, паралелним Коридором 4 преко Бугарске и Румуније. Завршили смо 300 километара ауто-пута за последње четири године. Прошле године имали смо 58 милиона аутомобила на Коридору 10, ове године очекујемо бар 60 милиона", истакла је Михајловићева.

Наводи да ауто-пут није важан само због транзита, већ и за привлачење инвеститора којима је увек прво питање како да се прикључе на Коридор.

Поред Коридора 10 који се завршава, завршава се и 103 километра Коридора 11 између Обреновца и Прељине. Та деоница биће пуштена у рад пре лета. У децембру ће бити завршена и деоница Сурчин-Обреновац.

​Б92
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić