Ако не остајете овде: Сајам америчких колеџа у Београду :: Semberija INFO ::

 

Ако не остајете овде: Сајам америчких колеџа у Београду


Foto: MONDO/Stefan Stojanović
У Београду ће данас бити одржан Сајам америчких колеџа на којем ће се представити 16 високообразовних установа у САД и земљама региона.
 
Сајам је намењен будућим студентима и њиховим родитељима, али и стручњацима из различитих области који планирају даље усавршавање у САД, саопштено је из америчке Амбасаде у Београду.
 
Посетиоци ће имати прилику да сазнају више о процесу пријављивања и документима неопходним за упис, како добити студентску визу, о могућностима за остваривање стипендија, али и о ресурсима који су им на располагању у Србији као помоћ при избору опција за студирање у иностранству.
 
На Сајму ће бити виши саветници са 16 високообразовних институција, од којих неке имају кампусе у Европи.
 
Међу америчким колеџима који ће се представити су Бакс каунти комјунити колеџ из Њутауна у Пенсилванији, Фурман јуниверзити из Гринвила у Јужној Каролини, Грин ривер колеџ из Обурна у Вашингтону и Нортист Висконсин техникал колеџа у Грин Беј у Висконсину.
 
Биће представљени и амерички колеџи у Европи као што су Амерички колеџ у Солуну, Амерички колеџ у Софији, Англо-амерички универзитет у Прагу и РИТ Кроејша - "Рочестер институт оф технолоџи" у Загребу и Дубровнику.
 
Сајам ће бити одржан у хотелу "Метропол" од 17.00 до 20.00 часова, а отвориће га директор америчког Међународног академског центра, Елизабет Чанг.

​СРНА