Бијељина на обиљежавању Дана Града Новог Сада :: Semberija INFO ::

 

Бијељина на обиљежавању Дана Града Новог Сада


Поводом обиљежавања Дана Града Новог Сада данас је делегација Града Бијељина, на челу са градоначелником Мићом Мићићем, посјетила овај град и присуствовала званичном пријему за представнике градова побратима и градова са којим Нови Сад остварује блиску сарадњу.

Домаћини су били градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и предсједник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

- Богатство једног града се осликава у томе колико има пријатеља, а данас из Градске куће шаљемо лијепу слику јер су ту представници градова и општина из региона, Европе и цијелог свијета, али и из Србије. Поносан сам што Нови Сад има толико драгих гостију и захваљујем им се што заједно са нама славе 271. рођендан нашег Града. Трудићемо се да будемо добри домаћини, али и да из године у годину будемо што атрактивнији као партнери за ширење међународне сарадње. Госте ћемо често имати током ове године пошто смо Омладинска престоница Европе и биће много атрактивних догађаја и програма - поручио је градоначелник Милош Вучевић.
Овом приликом градоначелник Мићић је истакао да Нови Сад може да буде узор градовима у региону у бројним областима, као и да се сарадња два града све више унапређује.
- Прије свега, честитам Новом Саду на избору за Омладинску престоницу Европе у 2019. години, као и избору за Европску престоницу културе у 2021. години.  Надам се да ће и у будућности  наставити да иду овим успјешним смјером развоја  као и свих протеклих година. Наши сусрети и разговори су прилика за размјену идеја и искустава, првенствено у области привлачења инвестиција - навео је Мићић.
Поред Бијељине, поводом Дана Града Нови Сад између осталих су посјетиле делегације Норича, Будве, Темишвара, Нижњег Новгорода, Гомеља, Лублина, Крфа, Беча, Куманова, Бањалуке, Грачанице, Источног Сарајева, Загреба и Осијека.

Извор: Град Бијељина