САСТАНАК БОРЕНОВИЋА И БЕЧИЋА: ДА ПРЕСТАНУ ВЈЕШТАЧКЕ ПОДЈЕЛЕ :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК БОРЕНОВИЋА И БЕЧИЋА: ДА ПРЕСТАНУ ВЈЕШТАЧКЕ ПОДЈЕЛЕ


„У Црној Гори се десила велика народна побједа која је имала велики значај читав регион, па тако и за нас у Републици Српској и БиХ. Показана је велика храброст, знање и мудрост и с те стране ми је битно да ПДП и Демократе наставе стратешку сарадњу која траје годинама уназад. Њихово искуство са избора у Црној Гори значајно нам је и због судбоносних избора који ће се, сигуран сам, десити и код нас 2022. године када ћемо народном вољом побиједити режим у Републици Српској и БиХ“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић који се у Подгорици  састао са лидером Демократа – Демократске Црне Горе и новоизабраним предсједником Скупштине Црне Горе Алексом Бечићем.


 
Бореновић је искористио прилику да још једном честита Демократама, коалицији коју су окупили, њиховим коалиционим партнерима, али прије свега братском црногорском народу који је у великом броју изашао на изборе и однио велику демократску побједу.
 
Поред Бореновића, у делегацији ПДП-а били су почасни предсједник Младен Иванић и замјеник предсједника Ненад Вуковић, док су са стране домаћина састанку присуствовали замјеница предсједника Зденка Поповић и генерални секретар Демократа Борис Богдановић.
 
„Нашу сарадњу карактеришу искрени, пријатељски и отворени односи, какви треба да буду између партнера. Трудимо се на сваком кораку, па и данас, да пошаљемо поруке помирења, љубави, слоге, заједништва, јер то је оно што треба Црној Гори, БиХ и Балкану“, рекао је предсједсједник Демократа – Демократске Црне Горе Алекса Бечић.
 
Бечић је истакао да су се доста људи дијелили, да смо доста због погубних, али често вјештачких подјела сви заједно испаштали и да из тог разлога сви људи чистог образа и савјести, искрени, који имају добре намјере, знање, вољу и способност треба да сарађују на сваком пољу.
 
„Помирење је предуслов економског и моралног опоравка и мој сан и жеља је да имамо помирен Балкан, јер из тога нам свима може бити само боље“, закључио је Бечић.
 
                                                                                      
Информативна служба Партије демократског прогреса