ПОДГОРИЦА: Младен Иванић са митрополитом Амфилохијем :: Semberija INFO ::

 

ПОДГОРИЦА: Младен Иванић са митрополитом Амфилохијем


Бивши члан Предсједништва БиХ, Младен Иванић, састао се данас у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици са Његовим високим преосвештенством митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, којем је пренио своја искуства у вези са дефинисањем положаја Српске православне цркве у БиХ.


 
„Када је потписиван споразум Босне и Херцеговине са Римокатоличком црквом (Ватиканом), инсистирао сам да се исти споразум потпише и са Српском православном црквом у циљу дефинисања њеног трајног статуса“, рекао је Иванић.
 
Саговорницу су сагласни да је управо то што Српска православна црква тражи и у Црној Гори – равноправна позиција са другим вјерским заједницама, те да су искуства која је Иванић пренио могу бити добар примјер како је држава регулисала питање статуса цркве.
 
„За нас је ово врло значајно искуство. Уколико је и Европа подржала овакво рјешење у БиХ, нема разлога да не буде подржано и у Црној Гори“, истакао је митрополит Амфилохије.
 
Иванић је нагласио да му је част и задовољство због уприличеног сусрета и да се од митрополита црногорско-приморског увијек могу чути поруке мудрости, мира и саборности.
 
 
Информативна служба Партије демократског прогреса