Од данас шатори Оружаних снага на граници БиХ :: Semberija INFO ::

 

Од данас шатори Оружаних снага на граници БиХ


- Министарство одбране у Савјету министара већ добија захтјеве за пружање помоћи цивилним органима у спречавању ширења вируса корона у посебним објектима, шаторима за смјештај лица која долазе у БиХ из иностранства, након што је Предсједништво БиХ на ванредној сједници донијело одлуку о ангажовању Оружаних снага БиХ за те потребе, потврдио је и замјеник министра одбране Мирко Околић.

Шатори ће бити постављени на граничним прелазима Градишка, Брод, Шамац, Бијељина, Козарска Дубица и Вишеград.

"У току дана очекујемо још захтјеве надлежних институција из Федерације БиХ да и други дио границе са Хрватском буде обезбијеђен шаторима за изолацију оних који улазе у БиХ. Ишло се по приоритету када је ријеч о граници између Републике Српске и Хрватске, тамо гдје је највећа фреквенција путника", истакао је Околић.

Он је додао да је највећу потребу за постављање шатора исказала Градишка, потом Брод и Шамац зато што на овим прелазима постоји већа циркулација путника.

"Ми ћемо моћи испунити захтјеве и даћемо колико буде било потребно шатора. Сигурно ће бити довољно капацитета и шатори ће моћи да приме све оне који буду упућени у карантин. Уколико буду потребна додатна средства, шатори и кревети, удовољићемо тим захтјевима", нагласио је Околић.

Срна