Полиција ради у згради која прокишњава :: Semberija INFO ::

 

Полиција ради у згради која прокишњава


- Синдикат полиције Унско-санског кантона одржао је јуче састанак у згради Полицијске станице Велика Кладуша како би на тај начин упозорио на лоше услове рада полицајаца у овој опћини.

Према ријечима Махмута Алагића, предсједника овог синдиката, због катастрофалних услова у којима се налази објекат угрожени су животи запосленика који раде на овоме мјесту.

"Упозоравали смо раније на овај проблем у више наврата, али се ништа није подузело. Сада је стање такво да кров прокишњава, вода може у сваком тренутку захватити електроинсталације и угрозити људске животе. Неопходно је измјестити људе одавде на друго мјесто како би се избјегла евентуална несрећа", казао је Алагић.

Према његовим ријечима, на овај проблем су указали и Кантоналној управи за инспекцијске послове, чија је реакција изостала, а након тога исто се догодило и са Федералном управом инспекција.

Иначе, зграда у којој се налази Полицијска станица у Великој Кладуши изграђена је давне 1953. године и налази се у веома лошем стању, с кровом који прокишњава, дотрајалом столаријом, подовима и мокрим чворовима.

Представници Синдиката полиције су затражили што хитније формирање власти у Унско-санском кантону, како би се урадио ребаланс буџета и осигурала исплата помоћи у износу од 1.080 марака запосленима у кантоналним институцијама, што је препорука Владе ФБиХ како би се помогло радницима у вријеме економске кризе.

Министар унутрашњих послова УСК Нермин Кљајић је истакао како је Влада Унско-санског кантона покренула активности како би осигурала средства за реконструкцију крова, те додао како је у плану осигуравање земљишта за изградњу нове зграде Полицијске станице у Великој Кладуши.
 
(Независне)