Сједница Представничког дома почела без посланика из Српске :: Semberija INFO ::

 

Сједница Представничког дома почела без посланика из Српске


САРАЈЕВО - Сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ почела је данас у Сарајеву, а српски представници, као што је то и најављено, нису присутни у сали.

Отварајући сједницу, предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић рекао је да је присутно 29 посланика и да постоји кворум за рад и одлучивање.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Небојша Радмановић није учествовао на данас заказаној сједници Колегијума Представничког дома, саопштено је из Кабинета замјеника предсједавајућег Предсједвничког дома.

Звиздић је рекао да је из Кабинета предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије стигло обавјештење да није у могућности да присуствује сједници, као и од министра цивилних послова у Савјету министара Анкице Гудељевић.

Народна скупштина Републике Српске донијела је крајем јула одлуку да представници Српке не учествују у раду и одлучивању у заједничким институцијама БиХ док не буде суспендована одлука бившег високог представника Валентина Инцка о наметању допуне Кривичног закона у вези са забраном негирања геноцида.

Ово је други пут од тада да је сједница Представничког дома сазвана, а претходна није одржана због одсуства посланика из Републике Српске.

Глас Српске