Објављен Извјештај о главним налазима и препорукама ревизора за 2020. годину :: Semberija INFO ::

 

Објављен Извјештај о главним налазима и препорукама ревизора за 2020. годину


САРАЈЕВО - Канцеларија за ревизију институција БиХ објавила је Годишњи извјештај о главним налазима и препорукама за 2020. годину којим је обухваћено 20 приоритетних и системских питања уочених процесом финансијске ревизије институција БиХ и извршења буџета институција БиХ, те четири области које су биле предмет ревизије учинка претходне године.

Главни налази и препоруке финансијске ревизије односе се на непоступање по одлукама Уставног суда БиХ, процес усвајања буџета институција БиХ за прошлу годину, усклађивање правилника о унутрашњој организацији институција БиХ са одлукама Савјета министара, те процес запошљавања у институцијама БиХ.


Осим тога, односе се и на процес јавних набавки, превенцију и борбу против корупције, интерне финансијске контроле, вишегодишња капитална улагања, судске спорове, статус државне имовине, властите приходе институција БиХ, истек мандата руководилаца у институцијама БиХ, те плате и накнаде запослених у институцијама БиХ, саопштено је из Канцеларије за ревизију институција БиХ.

Главни налази и препоруке ревизије учинка односе се на управљање интервенцијама у случају инцидентних загађења мора, планирање и спровођење обука запослених у институцијама БиХ, активности институција БиХ на обезбјеђењу радијационе и нуклеарне безбједности, те дигитализацију ТВ сигнала у БиХ.

Већина системских препорука из Годишњег ревизорског извјештаја о главним налазима и препорукама за 2019. годину није реализована, па се знатан број препорука финансијске ревизије понавља из године у годину, наведено је у саопштењу.

Комплетан извјештај доступан је на веб-страници Канцеларије за ревизију институција БиХ.

Танјуг / Глас Српске