ТУЛЕКОВИЋ: ГРОБНА ПОЉА И МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ ДОКАЗ УСТАШКОГ ГЕНОЦИДА :: Semberija INFO ::

 

ТУЛЕКОВИЋ: ГРОБНА ПОЉА И МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ ДОКАЗ УСТАШКОГ ГЕНОЦИДА


Foto: RTRS
Доња Градина је са својих девет гробних поља и 105 масовних гробница најупечатљивији доказ усташког злочина геноцида, изјавила је данас директор Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина" Тања Тулековић.

 - Наш рад заснива се на истраживању и презентацији историјских чињеница које су евидентно изазавале незадовољство код оних који негирају тај злочин - рекла је Тулековићева Срни, поводом информације да су администратори Фејсбука блокирали страницу Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина" на овој друштвеној мрежи.

У образложењу администратора Фејсбука наведено је да објаве које су се налазиле на тој страници шире говор мржње и вјерску нетрпељивост.

- Администратору наше Фејсбук странице Марку Јанковићу, који је запослен у установи, избрисан је профил са образложењем да објаве које су се налазиле на нашој `Фејсбук` страници шире говор мржње, вјерску нетрпељивост и не придржавају се правила Фејсбук заједнице - наводи се на веб-страници "Спомен-подручја Доња Градина".
Фејсбук страница Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина" покренута је 12. маја с циљем да се јавности приближи рад установе.

Из ове установе истичу да су приликом покретања Фејсбук странице морали из описа избацити термин "усташки злочин" да би могли регистровати страницу.

- Када смо 26. маја објавили текст под насловом `Логорисање и пљачка Срба из Босанске и Хрватске Дубице маја 1942. године`, 1. јуна нам је блокирана страница на 30 дана са образложењем да кршимо правила Фејсбук заједнице - подсјећа се у саопштењу.

Након жалбе, истог дана су добили извињење, уз образложење да је направљена грешка.

- Сљедећег дана, за исту објаву, добили смо нову блокаду од 30 дана, на коју смо се опет жалили и добили поново извињење уз исто образложење. У сриједу, 3. јуна, за исту објаву и уз исто образложење избрисан је Фејсбук профил администратора `Фејсбук` странице Марка Јанковића, чиме је онемогућена даља администрација над `фејсбук` страницом Јавне установе `Спомен-подручје Доња Градина` - наводи се у саопштењу.

С обзиром на то да им је тренутно онемогућен приступ Фејсбук страници, из Јавне установе "Спомен-подручје Доња Градина" напомињу да су у наредном периоду доступни путем службене интерент странице www.jusp-donjagradina.org

(СРНА)