Институт за јавно здравство РС - Може проба у бутицима :: Semberija INFO ::

 

Институт за јавно здравство РС - Може проба у бутицима


Институт за јавно здравство РС објавио је измијењене и допуњене препоруке за рад непрехрамбених трговина, тржних центара и трговина, као засебних продајних објеката у тржним центрима, односно бутика, продавница играчака, обуће, спортске опреме, накита, књижара.

- Колико год је то могуће, требало би избјегавати пробање гардеробе у бутицима, али ако је проба гардеробе неопходна, треба бити обазрив. Прије уласка у простор за кабине, неопходно је поставити дозаторе са дезинфекционим средством, а задржавање особа у кабини потребно је свести на минимум'', препоруке су Института за јавно здравство. 

Наглашавају да кабине треба дезинфиковати најмање два пута у току једне смјене, а по потреби и чешће. Такође, кабине морају бити отворене када нису у употреби, а у једну кабину дозвољен је улаз само једној особи, изузев пратње, односно  родитеља или старатеља, у случају дјетета или особе којој је потребна помоћ. Неопходан је и дезинфекција руку и маска свих купаца који улазе у кабину за пробање'', наглашавају из Института.

Семберија инфо - В. Зеленовић