Един Рамић, потпредсједник СДА - Имамо времена за избор новог министра :: Semberija INFO ::

 

Един Рамић, потпредсједник СДА - Имамо времена за избор новог министра


САРАЈЕВО - Потпредсједник СДА Емин Рамић рекао је јуче за “Глас Српске” да ће идућих дана бити разговора о попуњавању Савјета министара БиХ, односно позиције министра безбједности након што је Фахрудин Радончић (СББ) поднио оставку на ту позицију.

- Постоје јасне процедуре када неко од министара поднесе оставку. Има времена да разговарамо на ту тему. Још је рано - рекао је Рамић.

Позиција министра безбједности БиХ у расподјели изборног плијена је припадала СДА, али је то мјесто препуштено СББ-у, који је пристао да буде дио већине на нивоу БиХ.

Рамић је, на питање да ли ће СДА овај пут за министра предложити некога из својих редова, рекао да ће о свему разговарати. 

Закон о Савјету министара је прописано да министри и замјеници министра могу поднијети оставку без образложења, а подносе је предсједавајућем Савјета.

Ако министар или замјеник министра поднесе оставку или ако је трајно спријечен да врши дужност, предсједавајући именује његовог насљедника најкасније у року од 15 дана од дана подношења његове оставке и/или од дана када је установљено да не може да обавља те послове.

Глас Српске