Настављени ваздушни удари и сукоби код Бахмута :: Semberija INFO ::

 

Настављени ваздушни удари и сукоби код Бахмута


КИЈЕВ -Рат у Украјини ушао је у 466 дан. Русија је рано јутрос покренула талас ваздушних напада на Украјину, али су системи противваздушне одбране одбили све ракете и беспилотне летјелице током приближавању Кијеву, саопштили су украјински војни званичници. "Према прелиминарним информацијама, ниједан ваздушни циљ није погођен у главном граду", саопштио је рано јутрос Сергеј Попко, начелник војне администрације. "Спутњик" је јавио да је ваздушна опасност ноћас оглашена у Кијеву и девет украјинских региона.

Регионални начелник: У експлозији код Дњепра повређено 20 особа, међу њима и дјеца


У Дњепропетровској области Украјине, руска ракета је погодила двоспратну стамбену зграду у близини Дњепра, при чему је повређено најмање 20 људи, укључујући петоро деце, саопштио је украјински регионални начелник Сергеј Лисак.

"Експлозија је одјекнула у насељу Пидгородне у Дњепарском округу. Оштећена је двоспратна стамбена зграда. Људи су остали под рушевинама", написао је он на Телеграм каналу, преноси Укринформ.

Укупно 17 људи је пребачено у болницу, а према речима Лисака још једно дјете је јвероватни још било под рушевинама.

 Извјештаји на друштвеним мрежама наводе да је руска ракета изазвала експлозије и да је погођена и зграда Хитне помоћи. 

Председник Украјине Володимир Зеленски навео је да се експлозија догодила између два стана.

"Нажалост, под рушевинама има људи. Још једном, Русија доказује да је терористичка држава", написао је Зеленски на Телеграму.


​Глас Српске