Град дјеци забранио кориштење паметних телефона до средње школе :: Semberija INFO ::

 

Град дјеци забранио кориштење паметних телефона до средње школе


Родитељи у ирском граду Греyстонес удружили су се и донијели заједничку одлуку да не дозвољавају својој дјеци да користе паметне телефоне све до средње школе.

Удружења родитеља у осам основних школа у Греyстонесу усвојила су шифру забране коришћења паметних телефона како би представила јединствени модел против дјечијег лобирања.

"Ако нико од ваших вршњака не користи телефоне, нећете се осјећати одбаченим. Много је лакше рећи не. Што дуже можемо да сачувамо њихову невиност, то боље", рекла је Лаура Боурне, једна од мајки.

Школе и родитељи у споменутом граду усвојили су иницијативу прошлог мјесеца због забринутости да паметни телефони проузрокују анксиозност и излажу дјецу садржају за одрасле. То је редак примјер да цијели град заједнички дјелује по том питању.

Иницијатива подразумијева да се дјеци ускрате паметни телефони - код куће, у школи, свуда - док не пођу у средњу школу. Примјена на сву дјецу у том подручју ће, надају се родитељи, обуздати притисак вршњака и ублажити сваку огорченост због тога што је управо ова новина и донесена, пише Гуардиан.

(Независне)