Казна од 150 евра за ходање у купаћем по Сплиту :: Semberija INFO ::

 

Казна од 150 евра за ходање у купаћем по Сплиту


СПЛИТ - У Сплиту је ступила на снагу нова одлука, према којој је предвиђена казна од 150 евра за ходање у купаћим костимима по граду, као и за кориштење алкохола на јавној површини.

Комуналном одлуком, која је ступила на снагу од почетка године, уведен је нови концепт прописаних забрана које се односе искључиво на културно-историјско градско језгро, односно зону А, која има посебну заштиту, и на одредбе које се односе на подручје цијелог града.

Град Дубровник од августа 2020. године има сличну одлуку о комуналном реду, а први голишави туристи прошле су године комуналним редарима платили казне од 1.000 куна.

Казна за шетање пса без поводца је 66,36 евра за физичко лице.

Од битних измјена уведена је и забрана постављања електроакустичких уређаја на терасама угоститељских објеката у зони А, што значи да се на тим мјестима не могу користити звучницима и појачалима. Допуштено је извођење музике уживо без електроакустичких уређаја.

Ко се не буде придржавао тог правила, казниће се са 1.320 евра, одговорна особа са 300 евра, а физичко лице са 260 евра, преноси портал "Индекс".

Прецизирана је и опрема тераса угоститељских објеката која се може поставити, па тако више неће моћи бити љуљачки, кауча и сједалица који нису у складу с урбаном опремом, а тенде и сунцобрани морају бити неутралне беж боје и без реклама.

Новост је и да на јавној површини они који нуде брзу храну не могу имати столове и столце.

Из зоне А уклањају се банкомати и киосци.


Независне новине – Тањуг