БИХАМК: Мокар и мјестимично клизав коловоз, слабија фреквенција возила :: Semberija INFO ::

 

БИХАМК: Мокар и мјестимично клизав коловоз, слабија фреквенција возила


На већини путних праваца у Босни и Херцеговини јутрос се саобраћа по мокром и мјестимично клизавом коловозу, уз слабију фреквенцију возила.

Слабији снијег пада у западној Босни, као и на дионицама у вишим планинским предјелима централне и источне Босне. У тим подручјима, као и на дионицама преко мостова, вијадукта и на прилазима тунелима коловоз је мјестимично залеђен.

На путним правцима: Рипач-Врточе, Купрес-Шуица-Ливно, Шуица-Томиславград и Гламоч-Млиниште додатне потешкоће причињава јак вјетар, који ствара сњежне наносе.

На планинском превоју Ростово (Нови Травник-Бугојно) и на путевима на подручју Кладња и Калесије магла смањује видљивост до 100 метара.

И даље је, због снијега и леда, на дионици Рисовац-Блидиње-Посушје на снази забрана кретања за теретна возила, док путничка возила саобраћају отежано.

Због учесталих одрона издвајају се путеви: Високо-Кисељак, Јајце-Црна Ријека, Турбе-Карановац и Сарајево-Фоча.

Из ИЦ БиХАМК-а апелују на возаче да на свим путним правцима возе максимално опрезно, да држе одстојање између возила и да на пут не крећу без зимске опреме.

Због радова у тунелу Чељиговићи на путу Сарајево-Пале саобраћа се успорено, једном траком. Успорено због радова саобраћа се и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф (тунел Скела).

На граничним прелазима задржавања су краткотрајна.


​ФЕНА / БХРТ