Наши учитељи - Љубана Бишановић, добитница Светосавске награде :: Semberija INFO ::

 

Наши учитељи - Љубана Бишановић, добитница Светосавске награде


Професорици математике Љубани Бишановић додијељена је Светосавска награда, највеће признање за просвјетне раднике, на манифестацији Наши учитељи у Дјечијем позоришту РС у Бањалуци 28. јануара 2023. године.

Професорица Бишановић је Природно-математички факултет завршила 1985. у Сарајеву и већ 39 година ради са надареним ученицима и осваја признања као њихов ментор на такмичењима од регионалног до државног нивоа.



Као организатор математичког такмичења Мислиша са Клубом младих математичара "Архимедес" из Београда, те Кенгур без граница омогућила је талентованим ђацима Техничке школе да знање одмјере са вршњацима из региона и освоје признања. Аутор је више стручних радова: Пети став о подударности троугла, Умовање, Нестандардне методе рјешавања математичких задатака, Методе инваријанти...

Као свој највећи успјех  професорица Бишановић издваја "част да учи креативну дјецу која уз њу стасавају у добре људе, а потом и у добре инжењере, програмере", а то је за 39 година рада постигла вјерујући да љубав према позиву ствара нове димензије и слиједећи мото "Што више даш себе, толико је јак и све јачи одсјај у њиховим очима и душама".

У посљедње три године, откад Министарство просвјете и културе додјељује Светосавску награду, ово је треће признање за наставни кадар Техничке школе "Михајло Пупин".


Техничка школа "Михајло Пупин" Бијељина