Патријарх Порфирије долази у Бањалуку :: Semberija INFO ::

 

Патријарх Порфирије долази у Бањалуку


Његова светост Патријарх српски Порфирије 22. и 23. октобра боравиће у посјети Епархији бањалучкој, потврђено је за портал Инсајдер.ин из ове епархије.

Свечани дочек Његове светости биће уприличен у петак, 22. октобра у 16.30 часова у Храму Свете Тројице у Бањалуци, а у суботу, 23. октобра, Патријарх Порфирије заједно са епископом бањалучким Јефремом служиће Свету архијерејску литургију у манастиру Милошевац у близини Приједора.

- Вјернике бањалучке епархије позивамо да дочекају Његову светост Патријарха Порфирија у његовој првој званичној посјети нашој епархији, уз поштовање свих епидемиолошких мјера. Овај дан је благослов за све вјернике, свештенство и монаштво Епархије бањалучке - поручили су из Епархије за Инсајдер.ин. 

Како се наводи у позиву вјерницима који је упутио манастир Милошевац, Света архијерејска литургија почеће у девет часова, а служиће је Његова светост Патријарх Порфирије са два епископа, више свештеномонаха, свештеника и ђакона.

- Свечаност је уприличена поводом завршетка грађевинских радова на манастиру, као и поводом покривања манастирског конака - наводи се у овој објави. 


Глас Српске