УНИЦЕФ пружа подршку Босни и Херцеговини у борби против пандемије КОВИД 19 :: Semberija INFO ::

 

УНИЦЕФ пружа подршку Босни и Херцеговини у борби против пандемије КОВИД 19


Како би се у Босни и Херцеговини вакцинисао што већи број становништва и ублажиле посљедице пандемије КОВИД-19, УНИЦЕФ пружа кадровску и техничку помоћ властима у Босни и Херцеговини у реализацији активности вакцинације против корона вируса.
 
-С обзиром на мали одзив становништва за вакцинацију, у оквиру ових активности, израдили смо кратки текст и видео са порукама „Вакцине дјелују“ и „Због оних које волиш“, који садржи емотивна свједочанства људи који су остали без једног од чланова породице'', упозоравају из УНИЦЕФ-а и наглашавају да је циљ повећање броја вакцинисаних грађана Босне и Херцеговине, као и смањење стопе смртности од корона вируса.



ВАКЦИНЕ ДЈЕЛУЈУ: “Наши најмилији нису имали шансу, али ви имате!”

-Да могу вратити вријеме, мислим да тати не бих дала да изађе из куће све док не дође вакцина”, каже у емотивној исповијести Емела Бурџевић која је током пандемије КОВИД-19 остала без оца. 
-Тата је био најбољи човјек на свијету, сјећам се да је био нестварно поштен, и да је јако поштовао све људе”, додаје Емела, а Армин Шољанин који је након смрти 38-годишње супруге остао сам с тромјесечном бебом и који каже како је памти као великог човјека и хуманитарца.
-Памтим је као најбољу маму и супругу која је икад постојала”. 
Семир Хасагић у пандемији КОВИД-19 остао је без 38-годишње супруге од које му, каже, највише недостају загрљај, и њен осмијех који му је говорио да може све у животу.
-Посљедњи пут смо се видјели када сам је оставио пред болницом пет дана прије него је преминула”, присјећа се Семир.
-Не могу вратити вријеме”, закључује Армин.
-Они нису имали шансу, али ти имаш. Вакцине дјелују!”, упозоравају из УНИЦЕФ-а.

УНИЦЕФ