Родитељство је најзахтјевнија улога у животу :: Semberija INFO ::

 

Родитељство је најзахтјевнија улога у животу


Марица и Зоран Петровић из Лопара брачни су пар који  у јулу ове године прославља 20 година брака, а њихов брак и љубав употпунило је троје малишана.

Најстарији син Матеја има 18 година, други по старини Андреј, 13 година, а најмлађа и једина дјевојчица међу браћом, Андреа стара је пет година. Марица је запослена у просвјети као учитељица и активна је чланица Кола српских сестара „Мати Ангелина“ Лопаре, а Зоран ради у МУП-у.
 

Најстарији Матеја ученик је трећег разреда Електротехничке школе, Андреј похађа седми разред основне школе и активно се бави фудбалом  већ седам година, док најмлађа Андреа иде у вртић.
 

-Родитељство је једна од најзахтјевнијих улога у животу, која је веома испуњавајућа, али истовремено веома одговорна и стресна. Данашњи родитељи суочавају се са великим изазовима које нам намеће модерно друштво и дигитални свијет. Ипак, са друге стране живот у нашој вишечланој породици веома је узбудљив и динамичан. Трудимо се да будемо посвећени родитељи и да испратимо дјечије жеље и потребе, али их и учимо да завршавају све своје обавезе“, истакли су мама Марица и тата Зоран на почетку разговора за портал „Семберија инфо“.

Мама Марица је, кроз осмијех, додала да сматра да троје дјеце није пуно, те да није правила велике разлике између рађања сигурно би родила бар још једно. Марица је казала да њихов дан започиње веома рано, те да свако одлази путем својих обавеза.
 

-Супруг и ја одлазимо на посао, Андреу ја водим у вртић, а дјечаци иду сами у школу. Са посла се враћам у вријеме када се и дјечаци враћају из школе и онда обавезно заједно ручамо. Док је Андреа још у вртићу трудим се да завршим послове око припремања наставе и кућне обавезе, којих увијек има много. Трудимо се да, бар, увече будемо сви на окупу и да причамо о дану који је већ иза нас“, објаснила је Марица Петровић и истакла да своју дјецу уче да буду добри људи, јер мисле да је то најважније.

-Учимо их да буду одговорни, да извршавају своје обавезе, те да вјерују да само радом, трудом и залагањем у животу могу остварити успјех. Желимо да вјерују у своје снове. Такође, још од малих ногу их учимо да штеде, тако да увијек имају своје касице одакле узимају новац за телефон, плеј стејшн и сличне ствари. То им ми никада нисмо купили. Током љетњег распуста да би зарадили за џепарац одлазили су да сакупљају шљиве, а старији син на распусту ради као шанкер. Рад и одговорност су јако битне ставке за њихов даљи живот и рад“, истакли  су за ,,Семберија инфо'' Марица и Зоран Петровић.
 

-Веома је важно да сви они који планирају да ступе у брак и да се остваре као родитељи буду храбри и одлучни у својим жељама. Не треба да  чекају да се све коцкице сложе да би се вјенчали и отпочели заједнички живот, јер је то немогуће. Породица је љубав, срећа, снага, али и сигурност за сваког човјека који има здраво размишљање“, поручује за крај брачни пар Петровић.

Семберија инфо