Јевтићима дан почиње и завршава са осмијехом :: Semberija INFO ::

 

Јевтићима дан почиње и завршава са осмијехом


Живот породице вишечлане Јевтић из Бијељине препун је обавеза, али и игре и забаве.
 
Јевтићима дан почиње и завршава са осмијехом.
 
Ивана и Мирослав Јевтић из Бијељине, осамнаест година су скупа, а 10 година у браку, остварили су се као родитељи три пута.
 
Њихова најстарија кћерка Мартина која има девет и по година, похађа трећи разред основне школе, обожава да слика и, према ријечима маме Иване, сања да једнога дана постане сликарка. За разлику од своје старије секе, која има школске обавезе, близанци Марина и Марко, који имају по три и по године, дане проводе правећи несташлуке. Ивана је по занимању дипломирани економиста и већ 15 година ради као оператер на рачунару игара на срећу, а Мирослав је запослен у предузећу „Електро - Бијељина“, гдје је почео радити након завршене спортске каријере.


 
На почетку разговора за портал „Семберија инфо“ Јевтићи су истакли да одлука да имају троје дјеце није била тешка.

- Наша Мартина је била дуго сама, а колико год се ми трудили да јој испунимо вријеме то није било довољно. Била је тужна што нема брата или сестру, али Бог је испунио њену жељу. У једном дану је добила и брата и сестру. Да су боља времена вјероватно би нас било још“, истакли су Ивана и Мирослав, а мама Ивана је додала да њихов дан увијек почиње са осмијехом.



- Све троје устају у исто вријеме и сви се заједно мазимо. Након мажења, они обављају своје обавезе, као што је одлазак у купатило, облачење... , а за то вријеме ја спремам доручак. Након доручка Мартина се спрема за школу, а ја сам ту да помогнем ако шта треба. Заједно спремамо ручак, распремамо стан. Такође, заједно водимо Мартину у школу. Увијек нађемо неку занимацију, па тако, прије повратка кући, Марка и Марину одведем у паркић или на Градски трг да се мало играју. Када Мирослав дође са посла, он преузима бригу око њих, а ја одлазим на посао. Са њим уживају, јер су све вријеме, док сам ја на послу, посвећено игри. Тата их спрема за спавање. Све у свему, дани су нам јако лијепи и испуњени. Никада немамо времена за досаду“, кроз осмијех је рекла мама Ивана.



- Трудимо се да будемо добри и узорни родитељи. Бити родитељ јесте највећи благослов, али и велики изазов. Дјецу треба извести на прави пут, учити их правим вриједностима, указати им на лоше ствари. У данашње вријеме мало је теже наћи баланс, да расту као и њихови вршњаци, а опет знати и гдје је граница. Оно што је нама битно јесте да сваки дан осјете колико су вољени и да имају повјерење у нас. Иако је све подређено њима, они су јако скромна и срећна дјеца. Нисмо строги родитељи, али их учимо поштовању, вјери, традицији - свим оним вриједностима којима су наши родитељи учили нас“, истакао је брачни пар Јевтић, а тата Мирослав је додао да живот у вишечланој породици подразумијева доста рада и труда, те да се он и супруга договарају о свему.

За крај разговора за „Семберија инфо“, Ивана и Мирослав Јевтић истакли су да је бити родитељ јако лијепо искуство, те да је љубав покретач свега, а све остало долази само по себи.


Семберске новине - Семберија инфо