Златан Лазаревић, директор Аграрног фонда: Дјела најбоље говоре о људимa :: Semberija INFO ::

 

Златан Лазаревић, директор Аграрног фонда: Дјела најбоље говоре о људимa


Захваљујући Компензационом фонду Републике Српске који је у августу уплатио три милиона марака на рачун Аграрног фонда за рурални развој, асфалтирано је 18 километара путева у 42 мјесне заједнице на подручју Семберије. Директор Аграрног фонда Златан Лазаревић истиче да у овако кратком року никада није урађен овако велики посао, а испоштоване су све законске процедуре за реализацију захтјевног посла.

- До сада су завршени радови на 53 локације од 58, колико ће у Семберији бити асфалтирано путева средствима Владе Српске, у режији Аграрног фонда. За три мјесеца смо урадили посао који, поређења ради, може да испуни један градоначелник у свом четворогодишњем мандату”, каже за портал ,,Семберија инфо'' Лазаревић и додаје да је упоредо са асфалтирањем рађено и на уређењу уличне расвјете која је до сада завршена у 15 мјесних заједница.

- Морам истаћи да има мјесних заједница које нису доставиле своје приједлоге, а има и оних које су доставиле приједлоге који нису у складу са договором постигнутим у августу са свим савјетима мјесних заједница. Приједлози неких мјесних заједница вриједни 300.000 КМ и 400.000 КМ остављени за неко друго вријеме, с обзиром на то да планирамо да и у наредном периоду договоримо аранжман са Владом РС и наставимо овај посао”, каже Лазаревић и појашњава да је Аграрни фонд урадио више инфраструктуре у семберским селима за мјесец дана, него што су градоначелник и његова администрација за двије године мандата”.

- Аграрни фонд је експресно провео све процедуре које су биле потребне и са 14 запослених показали смо како се може и треба радити. Сваки метар асфалта рађен је искључиво, на приједлог мјесне заједнице. О томе шта се требало радити и шта ће се радити на побошљању инфраструктуре на селу, одлуку ће доносити грађани преко изабраних савјета мјесних заједница, тачније преко својих легитимно изабраних комшија, а не градоначелник, као ни било ко из Градске управе или Аграрног фонда. Наглашавам да је оваквим дјеловањем скупштинска већина окупљена у Коалицији „Договор за Бијељину“ показала градоначелнику да нема користи од политичког препуцавања, јер само дјела говоре”, каже Лазаревић.

Додаје и да ће се услов за исплату подстицаја пољопривредницима из Аграрног фонда створити након сљедеће сједнице Скупштине града,  која треба да буде одржана до краја децембра, кад ће бити усвојен буџет за 2023 годину.
-Принцип рада Аграрног фона је да сви пољопривредници имају исти третман и да им подстицаји буду исплаћени истог дана”, закључује за ,,Семберија инфо'' Лазаревић.


Семберске новине - Семберија инфо