ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА КИКИНДА - БАНАТСКИ ПРОИЗВОДИ ПРЕДСТАВЉЕНИ У ЛОПАРАМА :: Semberija INFO ::

 

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА КИКИНДА - БАНАТСКИ ПРОИЗВОДИ ПРЕДСТАВЉЕНИ У ЛОПАРАМА


Foto: Semberija info
Удружење жена „Сувача“ из Кикинде, четврти пут заредом, учествовале су на „Сајму домаћих прозвода и кућне радиности“ који се организује у Лопарама у оквиру манифестације „Дани дијаспоре“. Од богатог асортимама банатске хране, изложиле су само дио производа, а посјетиоци су могли видјети и конзумирати штрудле са маком, вишњом, слатким сиром, орасима, разне колаче, пекмез од бундеве итд.


 
Вршилац дужности директора Туристичке организације Града Кикинда Јасмина Миланков истакла је да се у „Лопарама осјећају као код своје куће“.

-Имамо одличну сарадњу са локалном заједницом и Удружењем жена „Вриједне руке Мајевице“, а посебно нам је драго да смо дио дивне манифестације „Дани дијаспоре“. Сарадња Општине Лопаре и Града Кикинда  је све интензивнија и идемо ка томе да локалне самоуправе потпишу споразум о сарадњи“, рекла је за портал ,,Семберија инфо'' Миланкова.
 
Она је најавила да ће трећег викенда у септембру, у Кикинди бити организовани познати „Дани лудаје“, гдје ће бити изложени бројни производи од бундеве.



-На манифестацији, на којој се бирају најтеже и најдуже бундеве, изложићемо пиво, сладолед, путер, пекмез од бундеве и друге производи од бундеве, једном ријечју, бундева на стотину начина. Кикинда је, иначе, престоница бундеве у Србији, а 2019. године смо оборили и рекорде кад је у питању најтежа и најдужа бундева, тако да је најтежа бундева имала 639,5 килограма, а најдужа три метра 66 центиметара, док је наш суграђанин Горан Лазић те године у Словенији донио Кикинди Гинисов рекордса бундевом која је била дугачка три  метра 95 центиметара“, рекла је за ,,Семберија инфо’’ Јасмина Миланков.

(Семберија инфо)