ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА: 50 ГОДИНА МАТУРЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА: 50 ГОДИНА МАТУРЕ


Foto: Semberija info
Пет деценија матуре прославили су некадашњи ученици три одјељења Пољопривредне и техничке школе, а окупљене је поздравио њихов професор Симо Радовановић.

-Честитам вам јубилеј, 50 година матуре и част ми је да вас поздравим као једини ваш живи професор и желим да што дуже прослављате јубилеје, а да не заборавите да и мене позивате“, рекао је професор Радовановић. Зборницом се потом проломио аплауз, а један од некадашњих ученика, Миодраг Папић који је овом приликом дошао из Београда и један је од главних организатора окупљања, нагласио је да се то подразумијева. Сејдо Бајрић родом из Јањара код Угљевика, а који живи у Бечу, радо је дошао да са школским друговима обиљежи јубилеј.

-Данас је посебан дан, јер славимо 50 година матуре, а то није мала ствар. Имали смо и радост и живот и понос што смо били дио ове дивне школе која је изњедрила бројне генерације ученика“, рекао је Бајрић. Срећко Манојловић, некадашњи васпитач, који је предавао одбрану и заштиту, радио и на економији у школи, рекао је да и данас са 86 година, памти сваки тренутак проведен у Пољопривредној школи.

-Увијек сам волио људе и дружеење, а оваај дан ме чини срећним, јер су се окупили некадашњи наши ученици који су дошли из Србије, Хрватске, Аустрије, БиХ, а имамо и једну некадашњу ученицу која је на прославу јубилеја дошла из Аргентине“, рекао је Манојловић и нагласио да је ово дан када ће уз дружење евоцирати успомене, које, како је нагласио, „има много, а било би још боље, кад би и некадашњих ученика било више“.

(Семберија инфо)