ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА ЗА ТАЛЕНТОВАНОГ ХАРМОНИКАША :: Semberija INFO ::

 

ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА ЗА ТАЛЕНТОВАНОГ ХАРМОНИКАША


Десетогодишњи Миодраг Вуковић, који је завршио трећи разред Основне школе “Свети Сава” у Бијељини, а истовремено похађа и први разред Основне музичке школе “Корнелије Станковић” код професора Славише Перића, већ од малих ногу, практично од своје треће и четврте године исказао је несумњив таленат и дар за хармонику. О надарености и вансеријском таленту овог малог хармоникаша говоре бројне награде које су освојене на школским, републичким и регионалним такмичењима.

На недавно одржаном “Хармоника фесту” , Међународном фестивалу хармонике у Тивту, у Црној Гори, млади бијељински хармоникаш освојио је прву награду у својој категорији. Иначе , “Хармоника фест” је први међународни музички фестивал за хармонику у Црној Гори. Основан је 2010. године на Цетињу, гдје је и одржаван до 2014. године.  Од тада фестивал дочекује такмичаре и публику у прелијепом приморском граду Тивту. Фестивал у Тивту афирмише хармоникаше свих профила и његује умјетничко свирање на хармоници. Организује га невладино Удружење “Хармоника Монтенегрина” из Подгорице.


У априлу прошле, као и у априлу ове године, на Тринаестом и Четрнаестом међународном фестивалу “Дани хармонике” у Угљевику, млади Миодраг Вуковић такође је освојио прво мјесто у својој категорији.


Прије двије године освојио је прву награду и на Интернационалном музичком такмичењу “Акордеон фест” у Грацу, у Аустрији.  С обзиром на то да су и регионални музички стручњаци препознали вриједност његовог музицирања, од њега можемо очекивати још пуно диплома и награда у наредном периоду.

Семберија инфо