ДАЛИБОРКА И МИЛЕНКО ДЕСПОТОВИЋ ИЗ БИЈЕЉИНЕ РОДИТЕЉИ СУ ЧЕТИРИ ПРИНЦЕЗЕ :: Semberija INFO ::

 

ДАЛИБОРКА И МИЛЕНКО ДЕСПОТОВИЋ ИЗ БИЈЕЉИНЕ РОДИТЕЉИ СУ ЧЕТИРИ ПРИНЦЕЗЕ


Foto
Далиборка и Миленко Деспотовић из Бијељине, током заједничког двадесетогодишњег живота, остварили су се као родитељи четири дјевојке. Најстарија Теодора  (2003) ученица је четвртог разреда Гимназије  „Филип Вишњић“ Бијељина, Катарина (2006), ученица је првог разреда Техничке школе  „Михајло Пупин“ Бијељина, а близнакиње Ива и Уна, рођене су на Видовдан (2011) и похађају пети разред Основне школе „Кнез Иво од Семберије“.

Брачни пар Деспотовић успјешно води штампарију „Дора“ у Бијељини, а у њој и сами раде и запошљавају још три радника. За „Семберија инфо“ су рекли да је родитељство у данашње вријеме пуно изазова, да захтијева пуно времена, али уједно и сматрају да је једна од најљепших и најбитнијих улога у њиховом животу.


 
-Послије рођења Теодоре, мислили смо да нећемо имати више дјеце, јер нам је била јако захтјевна. Ноћима није спавала и много нас је исцрпљивала. Међутим, када се родила Катарина, пожељели смо још дјеце, ваљда смо постали опуштенији“, казали су Деспотовићи и додали да су се лако одлучили да прошире своју породицу.
 
-Сјели смо, разговарали и на крају одлучили да још више обогатимо нашу породицу. Свакако смо хтјели треће дијете, али нас је изненадило, то што ћемо добити близнакиње и захвални смо Богу на том поклону. Ипак, нисмо добили један поклон, него два одједном - Иву и Уну, а то није мала ствар“, поносно су истакли Далиборка и Миленко Деспотовић.


 
Радни дан Деспотовића почиње са јутарњим рутинама и школом.  Додали су да им обавезе много олакшава то што су кћерке већ велике и самосталне, а, самим тим, своје обавезе и одласке у школу обављају без њихове помоћи.
 
-Ми имамо много обавеза око штампарије, и то, што су оне самосталне, олакшава нам све. Када завршимо своје обавезе око посла, трудимо се да се максимално посветимо дјеци. Увијек смо ту када им је потребна помоћ око одређених ваннаставних активности, задаће и слично. Увече се увијек договарамо око обавеза које имамо наредног дана, а то нам помаже да се боље организујемо“, рекао је брачни пар Деспотовић.


 
-Живот у вишечланим породицама има доста предности. Првенствено у вези односа између дјеце, јер науче да дијеле, али и да буду толерантнији. Свако би по неком свом осјећају требало да одлучи колико ће дјеце да има. На крају крајева, битно је да има љубави, а остало је лако“, завршили су своју причу за „Семберија инфо“ Далиборка и Миленко Деспотовић.
 
(Семберија инфо)