БИМЕД ЈЕ СИНОНИМ ЗА ЗДРАВЉЕ :: Semberija INFO ::

 

БИМЕД ЈЕ СИНОНИМ ЗА ЗДРАВЉЕ


Иза кованице „БИМЕД“ сакрила се једна велика пчеларска породица са вишедеценијском традицијом бављења пчеларством. Мико Деспотовић и његова супруга Радинка више од четрдесет година живе уз пчеле, постигавши при том још један, злата вриједан успјех. Своју велику љубав према пчелама пренијели су и на своју породицу. И ту нису стали...
 
Захваљујући овој породици „БИМЕД“ је на подручју Семберије постао синоним за здравље. Производња меда, воска, полена, прополиса, са посебним акцентом на производњу матичне млијечи и препарата насталих племенитим комбинацијама пчелињих производа су основни производи ове пчеларске куће.
 
Претходне, епидемијом погођене, 2020. године биљеже нешто већи пласман производа на бази матичне млијечи. Овим препаратима се на 100% природан начин успјешно јача имунитет организма, што је у условима присуства корона вируса подстакло грађане Бијељине да се окрену овој врсти имунизације.
                                                                                                                                                   
-Пчелињи производи, нажалост немају способност да лијече тешка обољења. Њихова примарна намјена је превентивна, да одржавају организам виталним и отпорним али, опет кажем нажалост, код нас не постоји изграђена култура конзумирања меда и осталих пчелињих производа од најраније доби“, каже за „Семберске новине“ Бојан Нешковић.



Посљедњих неколико година семберски пчелари, у односу на неке раније сезоне врцају јако скромне количине меда. Захваљујући величини пчелињака (између 350 и 400 кошница) и стручном раду са пчелама залихе меда у „БИМЕД“ ДОО су на задовољавајућем нивоу, иако, како кажу, нису неисцрпне. С обзиром на наведене специфичности и цијена меда је незнатно порасла.

Имајући у виду да смо на почетку првих овогодишњих пчелињих испаша сви пчелари, почетници и професионалци под БИМЕД-овим кровом могу пронаћи сву опрему неопходну за пчеларење. Такође, стоје на располагању и када је у питању продаја ројева и високоселекционисаних матица.

-Ми се увијек трудимо да повежемо најбоља искуства старих пчелара са најсавременијим достигнућима у пољу пчеларства и константно усавршавамо технологију пчеларења, што нам и омогућава узгој здравих и снажних пчелињих друштава и битно доприноси успјеху и економичности у овој области“, поручују из БИМЕД-а.



Семберија инфо