​Знак у хороскопу и његов идеалан цвијет :: Semberija INFO ::

 

​Знак у хороскопу и његов идеалан цвијет


Како сунцокрет доминира на ливади, тако је и Лав у првом плану!

Сваки хороскопски знак има своју ,,омиљену” биљку - цвијет која на најбољи начин описује његове најбоље особине.  У зависности од самог изгледа, боје, па и мириса, варира и симболика која окружује како цвијет, тако и сваки знак зодијака.

Ован – Орлови нокти

Егзотична пузавица још егзотичнијег назива је идеалан цвијет за оне рођене у знаку Овна. Тврдоглава, живахна и готово неуништива, савршено одговара људима који су надалеко познати као одлични лидери који успијевају да се брзо прилагоде свим ситуацијама, и да још брже стекну нова пријатељства гдје год да се нађу. Иако можда не важи за најелегантнију и најпрефињенију биљку на свијету, овај цвијет је обдарен изузетним мирисом који никога не оставља равнодушним. 

Бик – Пољски мак

На више мјеста се може прочитати како су Бикови фасцинирани бијелим радама, љубичицама или далијама, али уколико баш желите да неком посебном Бику ставите до знања колико цијените његову постојаност, класичан шарм и ведрину којом плијене, чак и у најтежим животним ситуацијама, поклоните му дивљи мак. Овај цвијет је оличење природности, хедонизма и лакоће живота, а истовремено својом јарко црвеном бојом асоцира на акцију, страст, ужитак и арену, која ниједног Бика неће оставити равнодушним.



Близанци – Лаванда

Сваки прави Близанац познаје моћ пријатељства, цијени добар разговор, слободу и неспутаност (како мисли тако и покрета). Свима нама је добро позната и њихова непресушна енергија и друштвеност која, сложићете се, некад може довести и до замора. Лаванда је, с друге стране, цвијет који посједује управо ту моћ да релаксира и пуни наше батерије првенствено мирисом који освјежава и регенерише, а затим и својим изгледом који представља савршен спој класичног и младалачког. Све ове карактеристике изузетно поштује сваки припадник овог хороскопског знака, па је зато ,,плава љепотица'' идеалан поклон за немирног Близанца.

Рак – Бијела ружа

Најосјетљивији знак хороскопа ужива у најделикатнијем и најњежнијем цвијету из породице ружа. У њеној бисерно бијелој боји је садржана сва љупкост, елеганција, невиност, али и претјерана брижност која се (у неким случајевима) може граничити и са страхом. Такође, бијела ружа тако савршено кореспондира са владајућом планетом овог хороскопског знака, Мјесецом, па у њој видимо и један широки спектар емоција којима није тако лако загосподарити у свакодневном животу. Било како било, ружа бијеле боје је савршен симбол искрене љубави, која сваког Рака обара с ногу.



Лав – Сунцокрет

Постоји ли цвијет који истовремено симболизује друштвеност, ентузијазам, виталност, самопоуздање, понос? Вјеровали или не, тај цвијет је сунцокрет, доминантан и самоувјерен чак и на ливади! Њега, баш као и Лава, једноставно не можете ставити у други план, ма колико се трудили. У потрази за савршеним ауторитетом, идеалним вођом и достојанственим сапутником, непогрешиво окреће главу Сунцу, и око себе окупља крем сваког друштва. Сунцокрет је идеалан избор за амбициозног и оптимистичног Лава.



Дјевица – Љутић

Сићушан, готово неупадљив љутић је идеалан цвијет за аналитичну и увијек промишљену Дјевицу. Симбол је скромности, практичности и спретности, али у његовом једноставном изгледу видимо и слику уредности и тежње ка савршенству, што краси припаднике овог земљаног знака. Љутић одише класиком и елегантним изгледом, а истовремено својом златно - жутом бојом асоцира и на младост, дјетињство и оптимизам. Поклоните овај цвијет вриједној и способној Дјевици, не постоји бољи начин да је подсјетите да мало игре неће нарушити њену свакодневну рутину.

Вага – Орхидеја

Надалеко чувена по својој љепоти и раскошном изгледу, орхидеја спада у ред оних цвјетова који ће свакој правој Ваги измамити осмјех на лице. Овај хороскопски знак више од свега цијени учтивост, елеганцију, добре медјуљуске односе, господске манире, умјетност и има урођен осјећај за правду. Орхидеја може послужити као извор природне енергије који, бар на кратко, подсјећа да је савршенство тешко достижно, али не и немогуће.

Шкорпија – Божур


Осим што је крв црвена боја божура изузетно привлачна готово свим Шкорпијама, овај цвијет је одувијек важио и за симбол страсти, пожуде и богатства. Све то савршено одговара једном фиксном воденом знаку који је спреман да да све од себе само онда кад осјети да је неко довољно мистичан, заводљив, па чак и помало опасан да би се на њега трошила енергија. Божур, како својим изгледом, тако и опојним мирисом, подржава Шкорпиона на путу до циља и даје му сасвим довољно снаге да се суочи са највећим изазовима.

Стријелац – Каранфил


Типичан Стријелац је непоправљиви оптимиста који посједује сасвим довољно воље и снаге да свакодневно пркоси досади, меланхолији и статичности. Више од свега цијени своју (и туђу!) слободу, не признаје ограничења, спреман је да филозофира на сваку задату тему, а истовремено све то умије да маскира својим урођеним шармом и добрим смислом за хумор. Баш као и Стријелац, и каранфил осваја својом љупкошћу и ненаметљивим мирисом, а посједује и таман толику дозу револуционарства која враћа вјеру и осмјех на лице у тренуцима када мислимо да је све изгубљено.

Јарац – Дан и ноћ


Познатији и као тробојна љубичица или виола, овај цвијет је одувијек важио за симбол јединствене, уникатне љепоте, оне која пркоси како времену, тако и најразличитијим животним околностима. И заиста, постоји ли неко постојанији, издржљивији и упорнији од Јарца? Рекло би се да је одговор не, јер је Јарац баш као вино, што старији, то бољи. А све захваљујући свом богатом животном искуству које га је научило да вриједно ради, увијек буде корак испред других, и најважније – штеди за црне дане. Послије кише дође сунце, послије ноћи долази дан, а Јарац то све посматра са смијешком, јер је он одавно припремљен и на једно и на друго.

Водолија  – Гладиоле


Најједноставније објашњење за везу која постоји између гладиола и Водолија је искреност која разоружава. Отвореност, пријемчивост, објективност, комуникативност – само су неке од особина које красе овај хороскопски знак. Водолије цијене хуманост, трагају за истином и универзалним добром, непоправљиви су идеалисти који се труде да и у најтамнијем тунелу виде дашак свјетлости. Гладиоле својим сабљастим листовима и поносним држањем имају моћ да нагласе Водолијин позитиван став, али и да их охрабре да никада не одустају од свог циља и својих племенитих увјерења.

Рибе – Лотос

Као што се у сваком цвијету лотоса крије савршен спој љепоте, чистоте и мудрости, тако и у сваком припаднику овог хороскопског знака спава један непоправљиви романтик, сензуалан, али често преосјетљив да се суочи са суровом свакодневницом. Лотос је зато идеалан цвијет за сваку Рибу, који служи да је подсјети да није све тако црно и да се у свему што нас окружује може наћи и најмања доза позитивног и доброг. Искрено срце, ненаметљива креативност и готово урођена интуиција су оно чиме свака Риба треба да се поноси – баш попут лотоса који је спремно прихватио своју ,,моћ” да нетакнуто плови чак и на најпрљавијим водама.