Хоћемо ли ускоро гледати нови филм у серијалу о Хари Потеру? :: Semberija INFO ::

 

Хоћемо ли ускоро гледати нови филм у серијалу о Хари Потеру?


Прошло је 12 година од филмске адаптације посљедње књиге у серијалу о Хари Потеру.

Упркос томе интерес не јењава за чаробњака из Хогвартса и његове пријатеље. Нагађа се како би се ускоро могао снимити девети филм.
 
"Хари Потер и уклето дијете" име је позоришне представе Џека Тхорна која је адаптирана за позориште према оригиналној причи Ј. К. Ровлинг, Џона Тиффанија и Џака Тхорнеа. Премијерно је изведена у Палаце Тхеатру у Лондону 30. јула 2016. године, а двије године касније награђена је и америчком позоришном наградом Тонy.
 
Прича о Хари Потеру и уклетом дјетету смјештена је 19 година након радње у посљедњем наставку романа Ј. К. Ровлинг Хари Потер и Дарови смрти, а које су у филмској обради подијељене на два дијела и два засебна филма.
 
Иако се у позоришној представи појављује лик Харија Потера који покушава пронаћи равнотежу између улоге запосленог у Министарству магије, супруга и оца троје дјеце, главни фокус стављен је на његовог најмлађег сина – Албуса Северуса Потера, који похађа Хогвартс. 
 
У представи се појављују и Хермионе Грангер и Рон Веаслеј, али и Драко Малфој.
 
Већ неко вријеме прича се како је у плану снимање новога филма у серијалу о Харију Потеру према овом позоришном комаду.


Наде обожаваоцима серијала недавно је подигао и глумац Руперт Гринт, који је утјеловио Рона у серијалу, а који је у интервјуу на телевизијском програму Тхис Морнинг признао да би желио репризирати своју улогу.
 
- Да, свакако бих поново "посјетио" улогу ако би био прави тренутак и ако би се сви вратили на пројект. Тај ми је лик важан. Некако сам одрастао уз њега и постали смо иста особа. Према њему се осјећам прилично заштитнички, рекао је Руперт Гринт.

(Аваз)