ЛУТАО СА 20 ЕВРА У ЏЕПУ, ЕВО КАКО СУ ГА ПРОНАШЛИ! :: Semberija INFO ::

 

ЛУТАО СА 20 ЕВРА У ЏЕПУ, ЕВО КАКО СУ ГА ПРОНАШЛИ!


Швајцарски навијач се изгубио на култном стадиону, па остао да живи као бескућник у Милану наредних 11 година!
Швајцарски пензионер Ролф Бантл има невероватну животну причу. Он је са пријатељима давне 2004. године отпутовао у Италију да би на стадиону "Ђузепе Меаца" гледао меч Интера и Базела. Био је то окршај трећег кола квалификација за Лигу шампиона и потпуно је променио живот овог човека.

Ролф је током меча отишао до тоалета, а приликом повратка на трибину изгубио је контакт са људима који су му правили друштво на овом путовању. Ту је почела његова авантура која је трајала више од деценије!

Пошто није имао никаквих обавеза, одлучио је да остане. Почео је да живи на улицама Милана. "Почео сам да уживам у слободи. Све је кренуло тако што сам се нашао у погрешном делу стадиона. Имао сам код себе око 20 евра и нисам имао мобилни телефон. Одлучио сам да када изађем са стадиона само лутам Миланом. Људи су почели да ми дају храну и цигарете, а један студент ми је поклонио врећу за спавање", прича Ролф.

Његова прича је невероватна посебно зато што су га пријатељи тражили по Италији.Нестанак је уредно пријављен полицији, али је потрага убрзо прекинута јер Ролф Бантл није имао породицу. Да је потрајало, вероватно би га након неког времена пронашли у рехабилитационом центру у којем се једно време лечио од алкохолизма.

Чак ни тада нико није приметио да је он потпуни странац који већ годинама живи на улицама Милана. До тог открића стигло се тек када је пао и повредио бутну кост, а у болници схватили да није осигуран у Италији. Тада је контактирана Швајцарска, а он је пребачен у дом за старе у тој земљи.

Чак 11 година након што се изгубио на стадиону, Ролф је стигао у родну земљу. Више од деценије је живео на улицама Милана, јео оно што му поклоне пролазници, туширао се једном недељно и спавао у врећи коју му је поклонио студент чијег се имена не сећа.

(mondo.rs)