ПЕТ ЗЕМАЉА У ЕВРОПИ КОЈЕ НЕМАЈУ АЕРОДРОМ :: Semberija INFO ::

 

ПЕТ ЗЕМАЉА У ЕВРОПИ КОЈЕ НЕМАЈУ АЕРОДРОМ


Неке мање земље немају аеродроме, а ми издвајамо пет држава у Европи које не могу да се похвале пистом са које полијећу и на коју слијећу авиони.

1. Ватикан
Најмања је држава на свијету с површином од 0,44 километара квадратних. Нема свој аеродорм, јер се налази унутар Рима који има два међународна аердорома..

2. Сан Марино
Још једна држава која нема аеродром, а не окружује је урбани град, као што је случај код Ватикана. Без обзира, аеродорм "Федерицо Феллини" удаљен је само 15 километара.

3. Монако
С једне стране Француска, а с друге Средоземно море, Монако је друга најмања држава на свијету. Људи авионом обично слијећу на аеродром у Ници на Азурној обали у Француској.

4. Лихтенштајн
Мала држава налази се на граници Аустрије и Њемачке. Најближи аеродорм је у Швајцарској, Ст. Галлен-Алтенрхеин. Ова земља има највиши БДП по глави становника те се може похвалити да је међу онима које имају најмањи јавни дуг.

5. Андора
Мала држава између Француске и Шпаније смештена је на Пиринејима. Главни град је Андора ла Веља, који је уједно и највиши главни град у Европи. У размаку од три сата постоји пет аеродорма у Шпанији и Француској.

(б92)