ОДМОР НА МОРУ СВЕ КРАЋИ, БИЈЕЉИНЦИ НАЈВИШЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА СЕДМОДНЕВНА ПУТОВАЊА :: Semberija INFO ::

 

ОДМОР НА МОРУ СВЕ КРАЋИ, БИЈЕЉИНЦИ НАЈВИШЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА СЕДМОДНЕВНА ПУТОВАЊА


Foto: Ilustracija
Да многи грађани Српске, упркос беспарици, не одустају од мора, али умјесто десетодневног аранжмана бирају пет или чак два ноћења, свједоче у туристичким агенцијама, гдје кажу да је интересовање за викенд туре веће него лани.

Како наводе у агенцијама, становници на викенд туре најчешће одлазе у Макарску и околне приморске градове у Хрватској, а чест избор је и Неум.

У туристичкој агенцији “Вуковић” из Приједора казали су за “Глас Српске” да за викенд туре влада велико интересовање, а у стопу их прате петодневни аранжмани.

- Туре радимо за Макарску и Неум. Нашим клијентима је Макарска ривијера дестинација број један - казали су у овој агенцији.

Објаснили су да о повећом интересовању свједочи то што су термини за петодневне аранжмане распродати до краја јула.

- Викенд у Макарској у предсезони кошта 109 КМ, а у сезони иду и до 139 КМ, а то су цијене без хране, јер је ријеч о приватном смјештају. Што се тиче Неума, путнике водимо у хотелски смјештај, гдје ноћење са доручком кошта 179 КМ, а полупансион 199 КМ - истакли су у “Вуковићу”, додајући да путују подједнако све узрасне групе, од породица са малом дјецом до пензионера.
 
Слично кажу и у бањалучкој туристичкој агенцији “Компас турс”, гдје истичу да су термини за Макарску попуњени до друге половине августа.
- Куповна моћ нам је, нажалост, таква да се јефтини аранжмани увијек први распродају - казали су у овој агенцији.
 
Да многима проблем не представља дуже путовање ради само једног дана купања у мору, потврђују у бањалучкој агенцији “Травел 4 Фун”.
 
- Једнодневни аранжмани у Макарску и Сплит иду поприлично добро. Прошле године у ово доба смо имали понуде само за Неум  и можемо рећи да је интересовање веће него лани - казали су у овој агенцији, додајући да једнодневни излет на обје дестинације кошта 39 марака.
 
 У “Хаппy травел” агенцији из Бијељине кажу да у понуди немају кратка путовања викендом, а грађани су највише заинтересовани за аранжмане на седам дана.
 
- Распитују се за разне дестинације, од Црне Горе, Турске, Грчке, па и Египта - казали су у тој агенцији.
 
Бањалучанка Милица П. каже да је одлазак на море за викенд преко неке од агенција одлична ствар.
 
- Не кошта много и све је организовано. Смјештај је одличан и увијек близу главног купалишта, па не морате да размишљате о превозу и резервацијама, ваше је само да уживате у сунцу и мору - казала је она. Објаснила је да је ово сјајна прилика и за оне који нису у могућности да више дана проведу на мору, али и за оне којима је потребан предах од напорне радне седмице.
 
Ваучери

У бијељинској туристичкој агенцији “Хаппy травел” кажу да нема правила ко више путује, старија или млађа популација.
 
- У посљедњих неколико дана више нам се јављају старији суграђани и распитују се за ваучере, који ће се у Српској поново моћи користити од 1. јула. Желе да искористе ту прилику за продужене викенде у домаћим дестинацијама - казали су у овој агенцији.

(Глас Српске)