Одличан је за скидање килограма! :: Semberija INFO ::

 

Одличан је за скидање килограма!


Истраживања су показала да бели лук може бити ефикасан у процесу мршављења, те да треба да буде неизбежан део исхране. Бели лук је богат извор витамина Б6 и Ц, влакана мангана и калцијума, а уз то игра и кључну улогу у контролисању телесне тежине.

Истраживање објављено у часопису "Јоурнал оф Нутритион" наводи да је бели лук уско повезан са сагоревањем масноће. Доказано је да алицин, присутан у белом руку, стимулише процес сагоревања масти. Експерти препоручују да свакодневно једење белог лука представља одличан начин за ефикасно мршављење. Бели лук је природни диуретик, те повећава производњу урина у организму, што на крају доводи до губитка масти. Осим тога, бели лук ефикасно помаже при сагоревању масноће у појасу трбуха повећањем потрошње енергије.
 
Посебно је корисно конзумирање сирововог белог лука с водом у јутарњим часовима. Можете да додате у топлу воду сок од лимуна и бели лук, а потом да то одмах попијете. Ова комбинација резултује губитком телесне тежине.
Познато је да бели лук смањује апетит и да човека дуже чини ситим, а тиме спречава преједање. Такође даје енергију и сагорева вишак калорија, а уз то побољшава метаболизам и имунитет.
Истраживања су показала да бели лук одржава ниво холестерола у крви. Доказано је да конзумација белог лука директно утиче на крвне судове и холестерол. Бели лук повећава ниво тестостерона, а то резултује снажнијом ерекцијом и додатном енергијом.
 
Бели лук је одличан за детоксикацију јер уклања све токсине и побољшава пробаву, али га не треба јести у превеликим количинама. Најбоље је потражити савет нутриционисте.

Негативна страна је свакако мирис белог лука, али се и тај проблем може решити тако што ћете га прогутати, а не жвакати. На тај начин ћете избећи задах и подригивање.