Шафран, зачин над зачинима :: Semberija INFO ::

 

Шафран, зачин над зачинима


Шафран - јача имунитет, смањује стрес и топи килограме

Шафран зову "зачин над зачинима" и то не без разлога - кажу да дјелује благотворно на више од 90 болести!

Шафран је познат као најскупљи зачин на свијету  један килограм зачина кошта најмање 2.000 долара (потребно је више од 150.000 цвјетова који се ручно беру).



Тајна ове „чудесне” биљке позната је од давнина – њена употреба сеже од прије 5.000 година. За шафран се везује и низ занимљивих легенди – користила га је Клеопатра за купање да би сачувала своје чари, а Александар Велики њиме је лијечио своје ране.

Дејства шафрана позната су одвајкада и у традиционалној медицини, а изнад свега је сјајан извор минерала и витамина који су кључни за опште стање организма, јачају имунитет и дају нам виталност и елан.

Познато је и да шафран може да послужи као једна врста антидепресива, те да смањи прве симптоме анксиозности и напада панике и подигне расположење.

Занимљиво је да се шафран користи, када је ријеч о народној медицини, за мршављење, контролу апетита и побољшање варења, где даје импресивне резултате. Конзумирање овог зачина с “аромом луксуза” може да вам помогне да спријечите компулсивно преједање или неконтролисано грицкање између оброка, а управо је то често главни узрок нагомиланих килограма.

Од недавно, шафран је свима доступан захваљујући препарату за мршављење Saffranex. Овај природни додатак исхрани помоћи ће вам да се коначно ријешите сувишних килограма, и то нарочито на најкритичнијим мјестима – боковима и стомаку.

​Српска инфо