Познати бренд рачунара производиће савитљиве телефоне? :: Semberija INFO ::

 

Познати бренд рачунара производиће савитљиве телефоне?


Неколико модела флексибилних мобилних телефона већ се налазе на тржишту. Међутим, још увијек смо далеко од испуњења најава да ће овакав тип телефона бити широко распрострањен. Једноставно, модели или су прескупи, или су корисници сумњичави према издржљивости шарки. 

Сада смо, по свему судећи, добили и једног неочекиваног играча на великом и још увијек прилично неистраженом тржишту савитљивих телефона, преноси портал Let`s Go Digital.

Свјетска организација за интелектуално власништво (WIPO) примила је и одобрила дизајн за савитљиви мобилни телефон који је поднио познати бренд рачунара - ХП. На основу фотографија које смо могли да видимо, њихов патент доста личи на Samsung Galaxy 3 Flip, уз нека иновативна рјешења за лакше отварање/затварање телефона.

Требало би да будемо опрезни, међутим, при оваквим прогнозама, понајвише због двије ствари.

Прво, ХП, уколико направи телефон, не мора да у њега "убаци" нужно и све елементе које су патентирали. Друго, и још важније, ово није никаква гаранција да ће ХП заиста и направити савитљиви телефон. Можда су само хтјели да осигурају свој патент, како нико други не би могао да користи рјешења која су из ХП-а смислили.

Б92