ЕКО-КАМП НА ДРИНИ: У дебелој хладовини крај воде :: Semberija INFO ::

 

ЕКО-КАМП НА ДРИНИ: У дебелој хладовини крај воде


Све је више Сембераца који током ових врелих дана ,,бјеже'' негдје крај воде и у дебелу хладовину. Право мјесто за такав угођај је у Еко-кампу на Дрини. Овај лијепи, природни кутак од великог је значаја за локалну заједницу, а нарочито је вриједан, за љубитеље природе.

Тај природни драгуљ Семберије, само је неколико километра удаљен од центра Бијељине. Ових дана све се више младих може видјети како и на сат-два оду до Еко-кампа да уживају у природи. Велики допринос уређењу овог мјеста дали су чланови Еколошког удружења „Еко пут“. Тај еколошки кутак посјетиоце једнако мами и љети, и зими. Посебно је угодно, током врелих љетњих дана, побјећи од градске врелине и буке крај ових језера и заузети мјесто у дубокој хладовини. Још ако се друштванце договори да распали и роштиљ, угођај је потпун.

Подсјећамо да је Еко-центар основан 2009. године у сврху проучавања и заштите еко-система и очувања биљног и животињског свијета дринских бара, као и за образовање становништва, прије свега, младих генерација, о значају очувања здраве животне средине. Обухвата површину 2,5 хектара коју чине шумски и ливадски дио, као и два мања језера, а простор је дио старог дринског тока, поред Павловића пута.

Семберија инфо