Топ 10 здравих и корисних намирнице ако желите да имате фит изглед :: Semberija INFO ::

 

Топ 10 здравих и корисних намирнице ако желите да имате фит изглед


Сва храна је корисна на овај или онај начин.

Чак и намирнице које љекари препоручују да ограниче у исхрани садрже многе корисне компоненте или служе као извор енергије. 

Међутим, постоји храна са количином супстанци ван скале која је потребна особи, и вриједи је укључити у своју исхрану.

Ове производе препоручују љекари за мушкарце и жене.

Шпинат је на врху листе најздравијих намирница. Помиње се у свим савјетима за здраву исхрану јер садржи максималну количину здравих састојака. Шпинат не губи својства ни у замрзнутом ни у конзервираном облику, благотворно дјелује на пробавни систем и имунитет, успорава старење ћелија.

Друго мјесто на ранг листи заузимају гоџи бобице. Овај наизглед егзотичан производ има друго име: обична дереза. Расте свуда, али невјероватне предности гоји бобица постале су свуда познате тек недавно. Препоручује се да једу осушене, ово је једна од најбољих грицкалица која вам омогућава да брзо напуните резерве енергије и ојачате имунитет. Гоџи бобице помажу у суочавању са прекомерним радом.

Прва три није затворена уопште биљном храном, већ производом као што је лосос. Од осталих врста рибе разликује се по високом садржају полинезасићене омега-3 киселине. То је супстанца коју наше тијело не синтетише, па је од кључне важности да је уносимо храном. Поред тога, лосос је јединствен извор протеина. Ипак, не треба злоупотребљавати димљену рибу - таквом обрадом лосос губи својства.

Такође у првих десет најхранљивијих намирница су:

Авокадо - љекари су указали на његова својства, као што је висок садржај биљних масти, које помажу у борби против вишка килограма.

Киноа - здрава и укусна житарица, једна од најпопуларнијих намирница међу вегетаријанцима. Она заслужује мјесто на ранг листи због велике количине здравих протеина.

Броколи - заслужио је мјесто на ранг листи јер је богат влакнима и дневном порцијом витамина Ц.

Бадем - ово је најбоља ужина између оброка, главна ствар је да се не пржи у уљу. Бадеми су добри за кости, зубе и мишиће, такође стимулишу мозак.

Репа - љекари је цијене због високог садржаја бора, који је неопходан за нормално функционисање крвних судова и срца.

Слатки кромпир - изузетно хранљива култура која садржи влакна и витамине који су потребни нашој кожи.

Парадајз - укључите их у исхрану, а ово поврће ће помоћи у јачању крвних судова и срца, као и да спријечи појаву тумора.


Независне новине