Шест типова одјеће које никада не треба имати у гардероберу, јако се лоше одражава на стил :: Semberija INFO ::

 

Шест типова одјеће које никада не треба имати у гардероберу, јако се лоше одражава на стил


Можда зато што је опраштање са старом одећом, стварима које сте некада носили у прошлости, у ствари знак да сте се помирили са прошлом „верзијом“ себе. Међутим, рашчишћавање ормана не мора да укључује много емоција и тражења ваше „душе“. Зато је потребно да се решите вишка ствари, а наша листа ће вам помоћи у томе...
 
1. Ствари које чувате само због сентименталне вредности, али их више не носите

У потпуности вас разумемо, али управо та дуксерица коју сте стално носили на факултету - иако има флеке и рупе за коју мислите да је се никада нећете решити мора да лети из ормана. Нечему што уопште не носите није место у орману.
 
Када је реч о сентименталним стварима, имате две опције: да је сликате, да се подсетите шта вам је значила и да наставите даље. Ово је добро и за неке веће ствари, као што је хаљина са матуре. И даље имате сећања и слике у њој, а бићете захвални када направите вишак простора у вашем орману. Ако нешто заиста желите да задржите, можете и да: га ставите у неку кутију са свим сувенирима и стварима које вам значе или смислите неки креативнији начин да је покажете свима. Окачите га? Направите јорган од тога? Тако ће вам сећања и даље бити испред вас, а орман ће бити чист.


 
2. Ствари које вам никада неће стајати добро

Не мислимо на одећу која вам је мало тесна или на ствари које бисте могли да обучете ако смршате пар килограма. Мислимо на одећу коју држите окачену у орману већ неколико година, за које би вам требао потпуно ново тело да бисте је носиле. Решити се старих ствари су део прављења мира са особом која сте сада. А ако успете да направите велику промену на себи, куповина нове одеће је велики део забаве!
 
3. Одећа која је одлична и лепа, али је никада не носите јер вам прави проблеме

Ово се односи на одећу која вам лепо стоји, али која се мора искомбиновати са посебном одећом или се мора превише водити рачуна о њој. Као на пример, мајица која увек мора да буде испеглана (а лако се гужва) и увучена у одређени пар панталона, које не изгледају никада чисто јер се морају носити на хемијско чишћење. Који год да је разлог - ви ту одећу не носите. Зато само заузима вишак простора у вашем орману; решите их се, дајте је некоме другом, ко ће знати шта и како са том одећом.
 
4. Ствари за које би испала скупља поправка, него да се купи нова

Ако поправка штикли на сандалама кошта исто колико и нови пар сандала које вам се свиђају - избаците их.
 
5. Ствари које много волите, али их више не носите

Мода је променљива, а богами и ми смо. Колико год да се мењамо, увек ћемо имати пар комада одеће коју смо некада стално носили, а сада више не јер нам се стил променио или једноставно имамо више нових ствари које нам се такође много свиђају. Ако вам се икада деси, да их видите у орману како вас „гледају“ и напросто вас моле да их обучете, сетите се да одећа нема емоције и да је боље да их дате некоме ко ће их носити, него да скупљају прашину на дну ормана.
 
6. Практично све што не носите

Осећате ли шаблон овде? Све што не носите, из било каквог разлога, репрезентује узалудно заузет простор у орману и вероватно и кривицу што их не носите. Зато постоји решење - решите се такве одеће, дајте је некоме ко ће је ценити и носити, а ви почните да уживате у новом светлу сређеног ормана, али и ума.

(зена.блиц.рс)