Савјети за изглед младе за вјенчање :: Semberija INFO ::

 

Савјети за изглед младе за вјенчање


Дан вашег вјенчања је један од најважнијих дана у вашем животу.

Потпуно је нормално и очекивано да желите да овог дана баш све буде савршено!

Изглед младе је кључан дио и важно је да уложите мало размишљања и труда у одабир савршене хаљине, шминке и аксесоара који ćе употпунити вашу природну љепоту и лични стил. Ево неколико савјета који ćе вам помоćи да креирате задивљујуćи свадбени изглед који ćе вам се свидјети.

Изаберите праву вјенчаницу и уклопите је уз шминку и фризуру за вјенчање

Хаљина је главни дио вашег свадбеног изгледа, тако да је важно да одвојите вријеме и пронађете ону коју ћете вољети да носите. Почните тако што ćете размотрити мјесто и тему вашег вјенчања. Формално, традиционално вјенчање захтијева елегантнију хаљину, док вјенчање на плажи (све више младенаца се узима на егзотичним дестинацијама) или на отвореном може захтијевати опуштенији, бохо стил.

Затим размислите о свом типу тијела и о томе који стилови ćе ласкати вашој фигури. Испробајте разне стилове, укључујуćи А-крој, балску хаљину, сирена-модел, да видите шта вам најбоље стоји. Немојте се плашити да испробате вјенчанице ван ваше “зоне удобности” – никад не знате шта вас може изненадити.

Обавезно хаљину уклопите и уз друге детаље, као што су шминка и фризура. Почните са својом косом - изаберите стил који одговара вашој хаљини и допуњује ваш облик лица. Ако носите вео, обавезно га испробајте са својом хаљином и фризуром да видите како изгледа. Фризуре за свадбу праве велику разлику у цјелокупном изгледу младе!



Не заборавите да доведете пријатеља или члана породице од повјерења на одабир своје вјенчанице, како бисте добили друго мишљење и обавезно испробајте хаљину са ципелама и у доњем вешу које ćете носити на велики дан. Ово ćе вам помоćи да стекнете осјеćај за комплетан изглед и обезбиједите да се све уклапа и изгледа како треба.

Истакните своју природну љепоту

Дан вашег вјенчања није вријеме да испробате храбру нову шминку или фризуру.
Умјесто тога, фокусирајте се на истицање своје природне љепоте, али и својих најбољих особина. Изаберите изглед шминке који допуњује тон ваше коже и слаже се уз вашу хаљину и општу тему вјенчања. Софистицирани, романтични изглед добар је избор за традиционално вјенчање, док смјели, глам изглед може бити прикладнији за модерну, луксузну атмосферу и елегантни амбијент.

Ако вам није пријатно да се сами шминкате, размислите о ангажовању професионалног шминкера који ćе вам помоćи да постигнете савршен изглед. Обавезно обавите пробни рад са шминкером прије вјенчања како бисте били сигурни да сте задовољни резултатима и да бисте извршили сва потребна прилагођавања.

Не заборавите да водите рачуна о квалитетном сну и својој кожи уочи великог дана. Увјерите се да чистите, хидрирате и штитите кожу од сунца да бисте обезбиједили здрав, блистав тен. Сигурни смо да ћете бити најљепши младенци!

Додајте детаље и аксесоаре

Прави аксесоари и детаљи могу направити велику разлику у вашем изгледу.
Размислите о томе да додате мало сјаја са неким суптилним накитом, као што је пар дијамантских минђуша или деликатна наруквица. Ако носите препознатљиву огрлицу или минђуше, одлучите се за умјеренију фризуру како бисте избјегли да изгледате претјерано “накинђурено”.

Када су ципеле у питању - удобност је кључна. Биćете на ногама веćи дио дана, па изаберите пар ципела које су удобне и неćе вам стварати жуљеве. Ниска потпетица је добар избор ако нисте навикли да носите високе потпетице. Све више млади радо бира да носи и пар лијепих равних ципела за церемонију,  а презује се у штикле за пријем гостију и фотографисање.

И за крај - не заборавите и на ове ситнице

Док осмишљавате свој свадбени изглед, имајте на уму и ове савјете.

Почните да планирате рано

Дајте себи довољно времена да испробате хаљине, урадите пробе шминке и пронађете савршен аксесоар, као и парфем који ће мирисати цијели дан. Ово ćе вам помоćи да избјегнете стрес у посљедњем тренутку и обезбиједите да вам све стоји беспријекорно. Осим тога, знаћете много раније тачно како ћете изгледати овог важног дана и тако ћете на дан вјенчања имати мање узбуђења и стреса. За овај дан, остаће само да будете срећније него икада!

Не суздржавајте се да затражите помоћ

У реду је затражити мишљење пријатеља, породице или професионалног стилисте. Они могу да вам понуде вриједне увиде и да вам помогну да саставите стајлинг који ћете радо истицати.

Запамтите да је то ваш дан! Требало би да се осјеćате самопоуздано и удобно у својој вјенчаници и са одабраном фризуром и шминком. Изаберите стил који одражава ваш лични укус и чини да се осјеćате лијепо и самопоуздано.

Забавите се док се спремате

Планирање вашег свадбеног изгледа требало би да буде пријатно и узбудљиво, зато се забавите и не схватајте ствари превише озбиљно. Вјерујте својим инстинктима и сваки корак прилагодите себи.  

Имајуćи на уму ове савјете, биćете на добром путу да креирате задивљујуćи свадбени изглед који ćе вам се свидјети. Било да се одлучите за традиционалан, романтичан изглед или модернији, смелији стил, најважније је да се осјеćате самоувјерено и лијепо на ваш посебан дан.