Британски кувар објаснио зашто јаја никада не бисмо требали држати у фрижидеру :: Semberija INFO ::

 

Британски кувар објаснио зашто јаја никада не бисмо требали држати у фрижидеру


Британски кувар Џејмс Мартин недавно је на гостовању у емисији "Дис Морнинг" објаснио зашто никада не бисмо требали држати јаја у фрижидеру.

Овај педесетогодишњи кувар из Велике Британије разговарао је са телевизијским водитељима Филипом Шофилдом и Холи Вилобикада је гледаоцима подијелио овај савјет.

Након што је испекао два колача од бисквита с различитим врстама јаја, Мартин је расправљао о разлици између кокошјих и пачјих јаја. Додао је како је квалитета јаја кључна за добар пекарски производ.

Разговор се окренуо томе како мјесто на којем похрањујете јаја може промијенити њихов утицај на различита јела.
Потом је гледаоцима објаснио је да су сва јаја порозна, што је разлог зашто никада не стављате јаја у фрижидер. Објаснио је да јаја на крају"упијају" све окусе из фрижидера због текстуре љуске.

Јаја у фрижидеру такође нису добра идеја, јер хладна јаја нису увијек најбоља за спремање хране па ћете у рецептима често видјети да користите јаја собне температуре. Међутим , држање јаја у фрижидеру може продужити рок трајања.

Џејмс је раније с фановима често дијели своје савјете о кувању, а недавно је рекао да би маргарин требао бити забрањен. Телевизијски кувар се нашалио да га толико мрзи да жели да га заувијек уклоне с полица супермаркета, преноси Кликс.